ZETApress

hírportál

Márciusban újra kezdjük?

Köztársasági elnökünk ma döntött a kórházi napidíj, a vizitdíj és a képzési hozzájárulás ügyében kezdeményezett országos ügydöntő népszavazás kiírásának időpontjáról. A határozatokban az államfő a népszavazást március 9-ére, vasárnapra tűzte ki. Ezzel akarta elejét venni annak, hogy a március 15-i ünnepségek kampánygyűlésekké váljanak.

Ha kampányra nem is, a kormányváltás kikényszerítésére bizonyára agitálnak meg az ellenzéki erők a nemzeti ünnepen. Addigra már meglesz a végeredmény, mely előre borítékolható. Senki sem akar tandíjat, vizitdíjat és kórházi napidíjat fizetni, így a többség ellene szavaz majd. Más kérdés, hogy ez elegendő lesz-e az érvényességhez. Ha nem, úgy a kormányoldal biztosan nem változtat rajta. Ha meg igen, akkor az Országgyűlés dönt-e vajon azon a néhány napon?

Március 15-én sokan lesznek az utcákon. Forró napnak nézünk elébe. Az ellenzéki erők változásokat akarnak, melyet a népszavazás eredményének ismeretében mielőbb szeretnének kivívni. Az ünnepi sokadalom erre kiváló lehetőséget ígér. A március 9-i időpont nekik kedvezhet!

Szóljon hozzá!