ZETApress

hírportál

Fűtsenek be a gyerekeknek!

A feledékeny forradalmárokat Borsodban sem szívlelik! ? mondta Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője, miután kiderült, hogy nincsen pénz egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskola fűtésére.

Pokorni Zoltán, a polgári párt ?pedellusa? a tavaszi választási kampányban úgy nyilatkozott, ha kormányra kerül a Fidesz, megakadályozza az iskolabezárásokat. Más Fideszes politikusok is azt hangoztatták, hogy a falusi iskolák megmentése a ?vidékellenes szocialisták? nyolcéves ámokfutása után nemzeti üggyé lépett elő.

Ehhez képest egy borsodi kisközség általános iskolájából jövő héttől haza kell küldeni mind a 210 tanulót, mert a fenntartó önkormányzat képtelen megoldani a tantermek fűtését. Az ok prózai: nincs pénze kifizetni a nyolcmillió forintra rúgó tartozását a gázszolgáltatónak, amely jelezte: a továbbiakban nem kívánja hitelbe adni a meleget a vilmányi általános iskola diákseregének.

A település független polgármestere minden követ megmozgat azért, hogy az iskola bezárására ne kerüljön sor, ám eddig hiába kulcsolt az illetékes kormányszerveknél. Nem árt tudni, hogy a ?vidékellenes szocialisták? jóvoltából a vilmányiak nem egy átlagos iskolát kénytelenek nélkülözni: a település a Bajnai-kormány döntése nyomán tavaly több mint kétszázharmincmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az MSZP érti, hogy a kormánypártok képviselőinek a napokban fontosabb a totális államhatalmuk kiépítése, mint egy kis borsodi iskola sorsa, ám szeretné felhívni a feledékeny fülkeforradalmárok figyelmét: azért, mert kormányra kerülve már nem tudnak, vagy ami rosszabb, nem akarnak emlékezni az ígéreteikre, a kampányban körüludvarolt emberek ? beleértve a fizetésemeléssel szédített pedagógusokat is ? nem felejtenek. És továbbra sem szívlelik, ha ostobának vagy bohócnak nézik őket! ? figyelmeztet az edelényi térség szocialista képviselője.

Szóljon hozzá!