ZETApress

hírportál

Rendőrök a sajtótájékoztatón

A Fidesznek fogalma sincs a demokráciáról ? vallja az MSZP Sajtóosztálya, mert a ma déli sajtótájékoztatójukat egy érthetetlen intermezzó zavarta meg.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője épp befejezte a sajtótájékoztatóját, amikor három rendőr lépett hozzá és a következőket közölte: bejelentést kaptunk, hogy itt valamilyen esemény zajlik az épület előtt és szeretnénk, ha igazolná magát és közölné, mit csinál itt. Mindezt egy olyan államban, ahol szabadon lehet kampányidőszakban rendezvényeket tartani.

Amennyiben nem egy cseh vagy spanyol turista tette a bejelentést, akkor nagy valószínűséggel a miniszterelnökségről érkezett a megfélemlítést szolgáló utasítás. Úgy látszik a kormány már attól is retteg, ha valaki sajtótájékoztató formájában fejezi ki a véleményét.

A Fidesz?KDNP kormány az elmúlt hónapokban minden megtett, hogy megnehezítse a nép véleménynyilvánítását, minden kritikai lehetőséget korlátoztak, amit a nemzet polgárai tömegesen vagy akár egyénileg megtehetnek. Most már a sajtónyilvánosságtól is annyira tartanak, hogy rendőri segítséget kérnek annak megakadályozására. Korábban azt láttuk, hogy a rendőrök tisztelegnek a Fideszes vezetőknek, ma már ott tartunk, hogy tiszteletüket teszik azoknál, akik vélhetően nem a Fidesz szekerét tolják. Mindezt persze nem saját akaratukból teszik, hanem egyértelműen nyomásgyakorlás folyik a hatalmat gyakorló Viktatúra részéről.

Az MSZP felhívja a figyelmet, hogy az évek óta rendőrállamot kiabáló Fidesz?KDNP most megmutatta, mit jelent számára a hatalom. Nem sok jóra számíthatunk. Aki még mindig úgy gondolja, hogy a demokrácia fontos a számára, az szavazzon az egyetlen létező politikai ellensúlyt jelentő MSZP-re ? fejeződik be a Magyar Szocialista Párt közleménye.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Előállítás Vasban | ZETApress

Szóljon hozzá!