ZETApress

hírportál

Beijedtek a kézilabdázók

Elmarad a keddre tervezett kézilabda gála a Parlament előtt. A szövetség az elmúlt napokban számtalan névtelen telefont kapott. Ezek a ?bátor? emberek a rendezvény megzavarásával fenyegetőztek. Ők mindenáron a Kossuth térre akarnak vonulni szeptember 17-én, s a pályaépítés ebben megakadályozta volna őket.

S hogy mit akarnak a szélsőségesek az ország majdani főterén? Emlékezni az egy éve nyilvánosságra került öszödi beszédre, s kifejezni tiltakozásukat a Gyurcsány kormány politikája ellen. Ebben akadályozták volna meg őket a sportolók, akik miatt a tüntetők nem kaphattak területfoglalási engedélyt. Most merőben új helyzet állt elő, így az engedélykérést felül kell vizsgálni.

A szurkolók sem maradnak sportműsor nélkül, mert a gála a Körcsarnokban lesz megtartva. A Kézilabda Szövetség az időjárási helyzettel magyarázza a helyváltoztatást. Akkorra esőt jósol a meteorológia, s ezért fedél alá viszik az eseményt. A tüntetők meg csak hadd ázzanak a Parlament előtt. Megszokták már tavaly ősszel a hideg vizet, amikor a rendőrség vízágyút vetett be ellenük.

Szóljon hozzá!