ZETApress

hírportál

Jövőre választunk

Már csak néhány óra és búcsút intünk 2021-nek, éjfélkor Áder János köszönti 2022-t. Utoljára teheti, mert május 10-én lejár a 2. államfői ciklusa és harmadszorra nem választható. Utóda – mint 10 napja megírtuk -, minden bizonnyal Novák Katalin lesz, akit március 11-e és április 10-e között választ meg a Fidesz-KDNP többség. Ellenoldali jelölt egyelőre nincs.

Nemcsak államfőválasztás, de országgyűlési képviselő választás is lesz 2022 tavaszán. Erre egy április 1-je és május 31-e közötti vasárnapon kell sort keríteni, így az első dátum április 3-a, az utolsó május 29-e. Mivel a választás nem eshet ünnepre, az április 17-ei húsvét vasárnap és május 1-je eleve kiesik, így hét alkalom (04.03, 10, 24, 05.08, 15, 22, 29.) marad. A választás időpontját legkésőbb 72 nappal a választás előtt tűzi ki az államfő.

A választásig még árad a gyűlöletcunami. Kormány az ellenzéket, ellenzék a kormányt mocskolja, s ebben 1990. óta nincs változás, bárki is van hatalmon. Üléshelyük határozza meg az álláspontjukat. Más kérdés, hogy ellenzékből mindig könnyű politizálni, mert nevükhöz méltón mindent ellenezniük kell, a kormánynak viszont bizonyítani. Konstruktív ellenzékre az elmúlt 31 évben nem emlékszem, bárki is volt azon az oldalon.

Mi nem megyünk bele az adok-kapokba, eddig se tettük, ezután se fogjuk! Minden kedves olvasónknak békés, boldog, gyűlölködésmentes új évet kívánunk!

1 hozzászólás

  1. Áder János köztársasági elnök április 03-ra írta ma ki az országgyűlési választásokat és a kormány által kezdeményezett 4 kérdéses gyermekvédelmi népszavazást.