ZETApress

hírportál

Karácsony is ringbe száll

Szerdán még csak sejtettük, ma reggel Karácsony Gergely Nyírtasson már bejelentette, hogy elindul az őszi előválasztáson. A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége egyhangú döntésével őt támogatja az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért közös miniszterelnök-jelöltjeként a 2022. évi országgyűlési választást megelőző előválasztáson.

Azért támogatjuk Karácsony Gergelyt meghozott döntésében, mert modern, fiatal, XXI. századi miniszterelnöke lehet Magyarországnak. Olyan kormányfő, aki elkötelezetten támogatja és meg is valósítja az MSZP Korszakváltó programját – tudatta az MSZP Sajtóosztálya.

Hisszük, hogy az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson elnyeri a többség bizalmát és a 2022-es kormányváltás után visszaépíti a jogállamot. Újra szabad lesz a sajtó, a törvény ismét mindenkire egyformán vonatkozik majd. Karácsony Gergely és kormánya olyan esélyteremtő országot épít, ahol mindenki tehetsége és tudása alapján boldogulhat, ahol magától értetődő az elesettek segítése és a szociális biztonság megteremtése. Karácsony Gergely zöld és baloldali kormányfőként óvja majd természeti értékeinket, és azért fog dolgozni, hogy a klímatudatosság, valamint a zöld energia felhasználása minél szélesebb körben elterjedjen.

Arra kérünk mindenkit, álljanak Karácsony Gergely mellé, hogy Magyarországnak becsületes, tisztességes és hozzáértő miniszterelnöke legyen! A hatalom embereit végre leválthatja az emberek hatalma, Karácsony Gergely pedig a béke és az építkezés miniszterelnöke lesz, amiben az MSZP elkötelezetten támogatja – nyilatkozta a Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége.

Szóljon hozzá!