ZETApress

hírportál

Fiaskó az Eötvösön

Tizenegyedik alkalommal került megrendezésre, Politolológus Hallgatók Vándorkonferenciája (POLI) az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Nyolc sikeres szekción több száz érdeklődő vett részt vidékiés határontúli egyetemekről ? tudtuk meg Szarvas Istvántól.

A kilencedik legnagyobb érdeklődéssel várt szekció amely a Vezető pártpolitikusok vitája 2010 címmel került meghirdetésre elmaradt. A szervezök kérdésünkre elmondták, hogy nem fogadták el, hogy a rendezvényre előzetesen meghívott, egyeztett vezető pártpolitikusok közül többen nem tudtak részt venni a tudományos konferencián.

Különösen furcsának tartjuk a hozzánk eljutatott közlemény következő mondatát: Ezúton is köszönjük a kiemelkedő közéleti és sajtófigyelmet többek között a 2007 évi POLI egyik moderátorának, Budai Bernadettnek, hiszen e nélkül nem kaphatott volna akkora a publicitást konferenciánk.

A meghívott pártpolitikusok a következők voltak: Kovács László ? MSZP, Pokorni Zoltán ? FIDESZ, Mile Lajos ? LMP, Seres Mária ? Civil Mozgalom, Retkes Attila ? SZDSZ és Szegedi Csanád ? Jobbik. A felsoroltak közül csak az utóbbi jelent meg a helyszínen. A konferencia 6. szekciója A kétharmados probléma címet viselte, melyben Somogyvári István és Smuk Péter, az ELTE oktatói megtárgyalták a Kell-e Magyarországnak új alkotmány? Átalakítás előtt a választási rendszer? ? című témaköröket.

Szóljon hozzá!