ZETApress

hírportál

Maradt a kétharmad!

Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) vezet a vasárnapi borsodi időközi országgyűlési képviselő-választáson a szavazatok 99,09 százalékos feldolgozottságánál – tájékoztatott tegnap este a Nemzeti Választási Iroda a weboldalán.

A tegnap este közölt nem végleges adatok szerint Koncz Zsófia 17.597 szavazatot (50,87%), Bíró László Párbeszéd-MSZP-DK-Momentum-Jobbik 15.875 szavazatot (45,9%), Tóth Ádám független 770 voksot (2,23%), Váradi Gábor független 264 szavazatot (0,76)%, Sóváriné Bukta Erika független pedig 83 szavazatot (0,24%) kapott.

Gratulálok, Koncz Zsófia! Édesapád most nagyon büszke lenne rád, ahogy mindannyian azok vagyunk! Találkozunk a Parlamentben! – fogalmazott Orbán Viktor kormányfő a Facebook-oldalán.

Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje vasárnapi győzelmével is bebizonyította, hogy a teljes baloldali ellenzék összefogása sem képes a választópolgárok megvezetésére. Az emberek jól látták, hogy a közelmúltban még antiszemita kijelentéseket tevő, gyanús cégügyletekbe keveredő jobbikos jelölt nem lehet Szerencs országgyűlési képviselője – fogalmazott Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője. Újbuda országgyűlési képviselője gratulált Koncz Zsófiának, aki a tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapja: Koncz Ferenc helyébe lép képviselőként. Abban bízik, hogy együttes erővel meg tudják védeni a magyar embereket, a munkahelyeket és az eddig elért eredményeket az országot most próbára tevő vírushelyzet idején is.

Brutális ellenszélben is sikerült helytállni! Krumplis-zsákokkal, vécépapírral, pénzzel, megfélemlítéssel és aljas, hazug propagandával tudta csak a Fidesz mozgósítani a szavazókat. Ezzel szemben az összellenzéki Bíró László komoly eredményt ért el őszinte és tisztességes kampányával, miközben a kormánypárti propagandagépezet hazugságai és lejárató agitációi folyamatos nyomás alatt tartották a borsodi embereket. Egy demokratikus országban ezt a választást az ellenzéki összefogásnak kellett volna megnyernie. Az mindenesetre kiderült a választási eredményből, hogy az ellenzéki összefogásnak nincs alternatívája, csak így lehet leváltani az Orbán-kormányt 2022-ben! – értékelte az eredményt a Jobbik Magyarország.

Szóljon hozzá!