ZETApress

hírportál

Volner Párt a fedélzeten

A Volner Párt hajókirándulással egybekötött háttér-beszélgetést szervezett a sajtó számára délelőtt a Dunán. Az Onyx hajón a kétórás eseményen előbb Volner János elnök bemutatta a szeptember 19-én megalapított pártját, majd dr. Radványi Miklós a november 3-án esedékes amerikai elnökválasztás esélyeiről tartott előadást.

Dr. Radványi K. Miklós a Malcolm Wallop szenátor által 1995-ben létrehozott Frontiers of Freedom (A szabadság határai) nevű amerikai alapítvány külpolitikai kérdésekkel foglalkozó alelnöke. Az ELTE-n diplomázott, 1973-ban disszidált, majd tudományos fokozatot szerzett a Johns Hopkins Egyetem nemzetközi tanulmányokkal foglalkozó karán és a George Washington Egyetem jogi központjában. Orrin Hatch szenátor és Christopher Cox képviselő külügyi tanácsadójaként is tevékenykedett.

Geopolitikai, nemzetbiztonsági és külpolitikai ügyek szakértőjeként széles körben több nyelven publikál, szerte a világban tartott előadásokat külpolitikáról, nemzetközi kérdésekről. A Frontiers of Freedom Intézet egyik vezetőjeként annak a csapatnak a reprezentánsa, amelyik a Republikánus Párt fősodrától bőven jobbra, az alt right mozgalomban Donald Trump sikerét is elmozdította.

Előadása után dr. Jávor Miklós médiaügyekért felelős alelnök moderálásával kötetlen beszélgetés indult a pártelnök, a magyar-amerikai professzor és a sajtómunkások között. Megtudtuk, hogy az új párt a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni körzetben akar jelöltet indítani. A Parlamentbe jutva nem kormányozni akarnak, hanem a mérleg nyelveként venni részt a döntésekben és a korrupció teljes felszámolásában.

Szóljon hozzá!