ZETApress

hírportál

Hallasd a hangod!

Kétnapos aktív állampolgársági akadémia volt Budapesten. Február 28-29-én péntek-szombaton az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája 250 fiatalnak és önkéntesnek szervezett kétnapos képzést az Európai Ifjúsági Központban.

A Hallasd a hangod! rendezvény az europaert.eu közösségének és az EP Nagykövet Iskolája program tagjainak nyújtott készségfejlesztési tréninget és inspirációt, immár második alkalommal – tudatta az EP Magyarországi Kapcsolattartó Irodája. A helyszínen a budapesti Európa Pont és a Tempus Közalapítvány is megjelent, segítve a fiatal korosztály tájékozódását az Erasmus csereprogram és egyéb európai uniós lehetőségek témakörében.

A fiatalok és az önkéntesek az ország minden területéről érkeztek a kommunikációs és EU-s ismereteket kínáló konferenciára, ahonnan csodás kilátás nyílt a fővárosa. A nagy érdeklődés mellett megtartott rendezvényt Lővei Andrea, az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájának vezetője nyitotta meg, majd Gordana Berjan, a Budapesti Európai Ifjúsági Központ vezetője üdvözölte a résztvevőket. Tomislav Korman, az EP Kommunikációs Főigazgatósága kampánystratégiai osztályának munkatársa a kampányt ismertette.

A nyitóbeszédeket előadás-sorozatok és workshopok követték. Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője; dr. Papp-Váry Árpád, A Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kar dékánja, marketing szakember; Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó; Rajcsányi Gellért, a Mandiner főszerkesztője és Hanula Zsolt, az Index tudományrovatának vezetője – hogy néhány előadót megemlítsünk – ragadták meg a fiatalok figyelmét előadásaikkal a közösségi média szerepéről és fontosságáról, a tudatos médiafogyasztásról, az önkéntesség előnyeiről.

Szóljon hozzá!