ZETApress

hírportál

Tervek az ipari parkokról

Az Ipari Parkok Egyesülete ezekben a hetekben készíti elő a 2010-es esztendő fő feladatait. Az eltelt év a válságmenedzselés és a kibontakozás megalapozásának jegyében telt el, ebben az évben viszont már a stabilizációhoz és az újra induló növekedéshez szükséges tennivalókra fókuszálnak.

Felhasználják a néhány hónapja elkészült foglalkozatás és ipari parki tevékenység témában készült tanulmányukat, és a célkitűzéseknek megfelelően adnak véleményt a hazai és brüsszeli tervekhez is. Eredményes volt az innovációval is foglalkozó, az NKTH-val tartott konferencia is, de a regionális tanácskozások sorozata is. A múlt év a belső szervezet-fejlesztésben is jelentős mérföldkő volt, a több hónapig tartó minőségügyi auditálás eredményeként a TÜV Rheinland tanúsítványát kapták meg ? tudtuk meg Lindenberger Tamástól.

A jelen időszakban a parkok minősítési rendszerén, a fejlesztést hosszabb távon átláthatóvá, kiszámíthatóbbá tevő folyamatok léptek előre a munkában. A pályázatok kiírásakor, és az UMFT belső arányainak átalakításához véleményező munkát folytatnak. A Pólus Program, és a térségi fejlesztést végző erőfeszítések segítése, a regionális munka is felértékelődik.

Aki honlapjukat felkeresi, tanácsadásban, képzési lehetőségekről szerezhető információkban is gazdagabb lesz. Jelenleg az Ipari Park pályázat kiírása ? melyet a szaktárca készített ? újdonság, jelezve egyben a hálózatos működését az egyesületnek, mely sok adattal, írásos anyaggal is rendelkezésére áll a weblap felkeresőinek.

Szóljon hozzá!