ZETApress

hírportál

Tovább együtt a bejárt úton

MEGFOSZKözös a siker: folytatódik a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport együttműködése. Újabb, egy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MKB Pénzügyi Csoport és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége ? tudtuk meg délelőtt a Váci utcai sajtótájékoztatón.

A 2017-ben aláírt első, majd a 2018-ban megújított együttműködési megállapodás tapasztalatai egyértelműen igazolják, hogy hosszú távon is sikeres lehet egy pénzügyi csoport és egy agrárszakmai szervezet együttműködése. A magyar agrárvilág jelene és jövője számára egyaránt alapvető fontosságúak az agrárszakmai szervezetek által szervezett és a bankok által finanszírozott tudatos, tervszerű képzési programok, valamint a kiszámítható pénzügyi szolgáltatások.

Az MKB Pénzügyi Csoport és a MEGFOSZ 2017-ben és 2018-ban több agráreseményen (AGROmashEXPO és AgrárgépShow, I. és II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow) is közös standdal, egységes stratégia mentén mutatkozott be az érdeklődőknek. A Kormányhivatalok az ország különböző területein, sok ezer diák számára rendezték meg a Pályaválasztási Kiállításokat, több szakiskolában nyílt napokat, ezeken túlmenően a MEGFOSZ általános iskolai országos RoadShow-t is szervezett. A rendezvények célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiataloknak bemutassák a magyar agrárszektor jövőjét és a fiatalok előtt álló személyes lehetőségeket.

AZ MKB Bank ? társadalmi felelősségvállalási programja részeként ? aktívan kapcsolódott be a mezőgépész szakma jövőjét és a pénzügyi tudatosságot egyaránt népszerűsítő és erősítő Legyél Te is mezőgépész! országos versenybe is. A felek mai megállapodása értelmében az MKB Pénzügyi Csoport a következő egy évben is biztosítja a MEGFOSZ működéshez és szakmai programjának végrehajtásához szükséges anyagi forrásokat. Az idei évben ? az ország egyik vezető mezőgazdasági gépfinanszírozó vállalataként ? az MKB-Euroleasing, az MKB Pénzügyi Csoport tagja is csatlakozott a megállapodáshoz, annak érdekében, hogy még szorosabbra fűzze szakmai kapcsolatait a magyar agráriummal.

A MEGFOSZ célja tagjai versenyképességének támogatása, valamint releváns tagi szolgáltatások biztosítása. Ezen szervezeti célokat a fent megfogalmazott banki lehetőségekkel összehangolva feltárja a lehetséges finanszírozási forrásokat és felhívja tagjai figyelmét azon lehetőségekre, amelyek a MEGFOSZ által is felkarolt agrárpolitikai célkitűzések keretein belül a tagok gazdálkodásának és működésének elősegítését célozzák.

? Felelős piaci szereplőként, az MKB-Euroleasing kötelességének tartja, hogy részt vállaljon az agrárszektor jövőjének formálásában, melynek talán a leghangsúlyosabb feladata a szakemberek következő generációjának a kinevelése. Fontos, hogy mind többen érezzék azt, hogy nem elég beszélni róla, tenni kell a sikerért. A jó cél érdekében dolgozókat támogatni kell, és ezen a téren kíván az MKB Pénzügyi Csoport példát mutatni a MEGFOSZ együttműködés révén is ? mondta el Vály Judit, az MKB-Euroleasing vezérigazgatója.

? Nagyon örülök, hogy ilyen, több ágazatot is érintő összefogás valósult meg. A technológiai változások teljesen átalakították a mezőgépész szakmát, ezért a szakmai ismeretek mellé pénzügyi ismereteknek is társulniuk szükséges. A jól tervezett gépberuházás így eredményezhet nagyobb eséllyel eredményes gazdálkodást. Fontos az új generáció ilyen jellegű megszólítása és ebben szerencsére az MKB Pénzügyi Csoport több éve partnerünk ? mondta Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke.

? Az MKB Pénzügyi Csoport kiemelt figyelmet fordít azon tevékenységek, ágazatok finanszírozására, amelyek az agrár- és élelmiszer-politika fejlesztési célkitűzései között szerepelnek. Az MKB Bank elmúlt években bemutatott magabiztos fejlődésének fontos mérföldkövei a szakmai szervezetekkel létrehozott partnerkapcsolatok is, ebbe a sorba illeszkedik a MEGFOSZ szervezetével fennálló, többéves együttműködésünk is ? mondta dr. Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

Szóljon hozzá!