ZETApress

hírportál

Keressük 2009. legkiemelkedőbb innovációit!

A Magyar Innovációs Alapítvány a december 4-ei Magyar Innovációs Klub találkozón ? az NFGM-mel, az FVM-mel, a KVVM-mel, az NKTH-val, a Magyar Szabadalmi Hivatallal, az Iparfejlesztési Közalapítvánnyal közösen ? immár 18. alkalommal hirdette meg a Magyar Innovációs Nagydíjat.

A felhívásra azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek tavaly kiemelkedő innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

Az elbírálás során a 2009-ben elért többleteredmény/többletárbevétel-, egyéb műszaki, gazdasági előnyök szempontjai mellett az innováció eredetiségét, újszerűségét és társadalmi hasznosságát is értékelik. Előző Nagydíj-pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

Az év legjelentősebb innovációját elismerő Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítményeket további hat kategóriában is elismerik: Ipari-, Agrár-, Környezetvédelmi-, Technológiai Innovációs Díjak, valamint a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díjai.

A legeredményesebb, 2004 után alapított innovatív mikro- vagy kisvállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Innovációs Különdíját kapja. A díjazottak egyike megkapja az Iparfejlesztési Közalapítvány Szervezési Innovációs Díját is. A díjak ünnepélyes átadására március végén kerül sor az Országházban.

Beadási határidő: február 10-e, szerda déli 12 óra. A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, elnöke a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter. Részletes információk honlapjukon olvashatók.

Szóljon hozzá!