ZETApress

hírportál

Kikapott Győrben a MOL

A győri Reflex Egyesület pert nyert a MOL-lal szemben. Egy családi házas övezetben az önkormányzat az ott lévő közterületét használatba adta a MOL-nak, hogy ott benzinkutat építhet.

A lakók tiltakoztak, a Reflex először a rendezési terv módosítása ellen küzdött, majd az építési engedélyt fellebbezgette meg (ennek eredményeként többször új eljárást rendeltek el). A benzinkút végül másfél évi késedelemmel ugyan, de megépült ? tudatta a Védegylet.

Nem maradt más hátra, mint polgári perben érvényesíteni a benzinkúttal határos ingatlanokban bekövetkezett értékcsökkenést. A pert az önkormányzat (I. r. alperes) illetve a MOL Nyrt. (II. r. alperes) ellen indította a Reflex. Ez már két éve húzódott, több ingatlanforgalmi fordult meg az ügyben. Az elsőfokú bíróság a most hozott ítéletében 10% értékcsökkenést látott megalapozottnak (3,3 millió), melyet az alpereseknek egyetemlegesen kell megfizetniük.

A ház Győrben, a Banai úton van (a körforgalom mellett). A pert próbapernek szánták, így egy házra vonatkozik (felbecsült forgalmi értéke 33 millió, értékcsökkenése 10%, azaz 3,3 millió forint). Az ítélet nem jogerős. A benzinkút építése több házat is érint értékcsökkenéssel.

Szóljon hozzá!