ZETApress

hírportál

Újabb helyen az ESSCA

Új képzési helyszínt avatott az ESSCA School of Management budapesti kampusza. A Financial Times által a világ legjobb business schooljai között számon tartott egyetem szeptembertől új helyszínen várja a világ minden tájáról érkező hallgatóit Budapesten.

Az 1993 óta budapesti kampusszal is rendelkező ESSCA egy vadonatúj kirendeltségen kezdte meg a jelen tanévet ahol az oktatók világszínvonalú, innovatív technikával felszerelt, korszerű termekben oktatják a diákokat, immár 1370 négyzetméteren. A tantermek mellett tanórákon kívüli tanulásra és társalgásra is alkalmas vidám és tágas közösségi terek, tanulószobák és jól felszerelt diák-konyha fogadja a diákokat.

Az 1909-ben megalapított ESSCA School of Management valamint az általa kínált képzések kiemelkedő minőségét négy nemzetközi akkreditáció (EQUIS, EPAS, AACSB, AMBA) tanúsítja. Az iskola vezetése nagy figyelmet szentel annak, hogy a diákok komoly elméleti tudás mellett releváns gyakorlati ismereteket is szerezzenek egy olyan oktatási környezetben, amely ötvözi az legkorszerűbb oktatás-módszertani megoldásokat az elmélyült akadémiai és az ezt kiegészítő, aktuális gyakorlati ismeretanyaggal, valamint a humánus megközelítésmóddal.

A diákokat az iskolába történő felvételüktől egészen a tanulmányaik befejezéséig egy felnőtt tutor támogatja, aki nem kizárólag a szakmai előrehaladásukban, a helyes tanulásmódszertan, a legmegfelelőbb szakmai gyakorlatuk és kötelező külföldi szemeszterük kiválasztásában segíti őket, hanem személyes kérdésekben is mellettük állnak. Az ESSCA School of Management oktatói a szakma elismert kutatói és gyakorló szakemberei, akik mind tantermi órák mind pedig vállalatlátogatásra és business projektekre épülő oktatás keretében adják át a tudásanyagot a hallgatóknak.

Az ESSCA School of Management a diákok számára biztosított közösségi életre is nagy figyelmet fordít: a l?Étudiant 2017 osztályozása szerint az üzleti iskolák között az ESSCA az egyik legjobb társadalmi életet kínáló intézmény ? tudatta Ördög Ágnes, az egyetem program-koordinátora. Fotóinkon az ESSCA School of Management épülete (Studium Building), dr. Cathrine Leblance, az ESSCA School of Management főigazgatója és Dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA magyarországi kirendeltségének vezetője (ESSCA Inaguration) látható.

A munkaerőpiac értékelése alapján az ESSCA School of Management egy megbízható, nagy-múltú egyetem: a legutóbbi felmérés alapján (2017) a diákok 51% a tanulmányok befejezése előtt munkaszerződést köt, 94% a végzés után 4 hónapon belül állást talál és 92% annál a vállalatnál helyezkedett el, amelyiknél szeretett volna, a felvételkori átlagos bruttó fizetése pedig 33.100 és 65.900 euró (10,3?20,4 millió forint).

Az intézmény mára 8 kampusszal rendelkezik: közülük hat Franciaországban (Angers, Paris, Bordeaux, Lyon, Aix-en-Provence, Cholet) egy Kínában (Shanghai) és egy Magyarországon (Budapest) található. A tervek szerint a közeljövőben a középiskolát végzett, angolul jól beszélő diákok már hazai színtéren is elkezdhetik felsőfokú tanulmányaikat az ESSCA School of Management budapesti kampuszán, ahol részesülhetnek az ESSCA magas színvonalú oktatásában.

Szóljon hozzá!