ZETApress

hírportál

Autóipari beruházás Bercelen

Ma indult el egy többlépcsős beruházás első fázisaként a NIDEC berceli gyárában egy új autóipari gyártás, amely új távlatokat nyit a környező települések és Nógrád megye számára ? tudatta Téglásy Nóra rendezvénymenedzser.

Az esemény délelőtti megnyitóján Magyar Levente államtitkár, külgazdasági- és külügy-miniszterhelyettes; Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője; Wilhelm Steger, a Nidec Corporation alelnöke; Stefan Hornivius, COO, Nidec GPM GmbH; Sőregi Tibor, a Nidec GPM Hungary Kft. gyárvezetője és őexc. Kuni Sato, Japán magyarországi nagykövete szólalt fel a gyárlátogatás előtt.

A NIDEC GPM a Nidec Group európai vállalata. Az anyacégünk közel 7 évtizedes tapasztalattal rendelkezik víz- és olajszivattyúk, illetve a hozzátartozó modulok gyártásában, valamint fejlesztésében a nemzetközi autóipar számára. A termékportfólió tartalmazza a hagyományos, kapcsolható és állítható vízszivattyúkat a belsőégésű motorok számára. A termékfejlesztések és a cég mérnökei által jegyzett szabadalmak megalapozták a NIDEC GPM technológiai vezető szerepét ezen a területen. A kutatás- fejlesztési részleg több mint 100 mérnökkel és technikussal dolgozik a jövő technikai kihívásainak eleget tevő szivattyúk megalkotásán.

2017-ban a NIDEC cégcsoport döntése alapján a magyarországi székhelyű berceli gyártóbázis lett kiválasztva, mint stratégiai autóipari gyártóközpont a belsőégésű személy- és teherautó-motorokhoz kapcsolódó olaj- és vízpumpa gyártásához. Az autóipari átálláshoz szükséges fejlesztésekhez az erőforrásokat a NIDEC csoport első körben 16 milliárd forintos beruházással támogatta, hogy a kezdeti lépéseket megtéve a gyártás elindulhasson azon az úton, amit a cégcsoport célként tűzött ki a berceli gyár elé. Gyárunk közvetlenül a németországi NIDEC GPM GmbH-val közösen indította el a gyártási folyamatokat és tervezi a jövőbeli fejlesztéseket.

A NIDEC GPM célja, hogy a NIDEC Automotive divízión belül a berceli gyárunkban Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legfejlettebb gyártóbázisát alakítsa ki, hogy folyamatosan alkalmazkodni tudjon a legnagyobb autógyártók igényeihez és a jövőbeli technológiai kihívásokhoz. A célunk eléréséhez a legmagasabb technológiai és logisztikai fejlesztések mellett a gyártási kapacitásunkat és a gyártási területünket is bővítjük a következő évben.

A NIDEC GPM Hungary Kft. folyamatos képzéseket és fejlesztéseket indít el, hogy a cég jelenlegi és jövőbeli alkalmazottai maximálisan felkészültek legyenek az új autóipari kihívásokra. Cégünk jövőbeli tervei között szerepel továbbá, hogy elindítja az elektromos vezérlőegységek (ECU-PCB) gyártását és kialakítja a saját alumínium öntési egységét, ezáltal növelve a termékei versenyképességét.

Szóljon hozzá!