ZETApress

hírportál

Megszületett a megállapodás

Megszületett a megállapodás a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) és a MÁV ZRt. képviselői között a tervezett figyelmeztető munkabeszüntetés ideje alatti még elégséges szolgáltatásokról. Amennyiben holnap reggel 8 órától 9-ig a VSZ megtartja a figyelmeztető munkabeszüntetést, a vonatközlekedésben késésekre, járatkimaradásokra, útvonal rövidülésekre kell számítani.

A MÁV a munkabeszüntetés egy órája alatt is biztosítja a még elégséges szolgáltatásokat. Az egyórás figyelmeztető sztrájk több mint háromszáz vonatot, a járatok egytizedét érintheti. A vasúttársaság az alapvető szolgáltatások biztosítását csakúgy kiemelt feladatnak tekinti, mint a sztrájk befejezése utáni vonatközlekedés minél előbbi helyreállítását.

A még elégséges szolgáltatásokat, vagyis a szerelvények és utasterek fűtését, világítását, az utasok tájékoztatását és a jegyértékesítést biztosítja a MÁV ? a demonstráció teljes ideje alatt, fokozott figyelmet fordítanak továbbá az utas-biztonságra. A sztrájk miatt elhalasztott utazásokra szóló előreváltott menet- és helyjegy árát a vasúttársaság kezelési költség levonása nélkül téríti vissza.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Mégsem állnak le a vonatok

Szóljon hozzá!