ZETApress

hírportál

Diplomaosztó Szegeden

Több mint száz hallgató veheti át a felsőfokú végzettséget tanúsító okiratot holnap a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának diplomaosztó ünnepségén, Szegeden, a Megyeháza Dísztermében.

A 109 hallgató gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, élelmiszermérnök, valamint mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök BSc végzettséget, valamint vállalkozó-menedzser mérnök főiskolai végzettséget szerzett ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A diplomaosztó ünnepségen Senator Honoris Causa egyetemi kitüntető címet adományoznak Professzor Cornel Antal egyetemi tanárnak, a Nagyváradi Egyetem rektorának. Prof. Cornel Antal 1957. december 30-án született. Diplomáját a Bukaresti Műszaki Egyetem Repülőmérnöki Karán repülőmérnök szakon szerezte 1982-ben.

Érdeklődési köre és tudományos tevékenysége a repülőmérnöki területek mellett a geotermikus energia felhasználásának kutatására is kiterjedt, e témában többek között Izlandon és Portugáliában is folytatott kutató tevékenységet. PhD fokozatát 1999-ben a Nagyváradi Egyetemen szerezte. 1989-től a Nagyváradi Egyetem Geotermiai Kutatócsoportjának tagja, majd az Energia Mérnöki Karon oktató, docens, később egyetemi tanár. 2000 és 2004 között a Nagyváradi Egyetem tudományos titkára, 2004-től 2007-ig rektor-helyettese. Az Egyetem Rektorának 2007-ben választották meg. Prof. Cornel Antal kiemelkedő szerepet vállal a Szegedi Tudományegyetem és a Nagyváradi Egyetem közötti kapcsolat és együttműködés erősítésében és elmélyítésében.

Szóljon hozzá!