ZETApress

hírportál

Termékbiztonság az Európai Unióban

A TÜV Rheinland Akadémia a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel közösen A tanúsítványtól a CE jelölésig címmel konferenciát rendez a Benczúr Hotelben holnap délelőtt, tudtuk meg a GKM Sajtóosztályától. A konferencia célja, hogy segítsen eligazodni a termékbiztonsággal összefüggő jogszabályok, szabványok, jogok és kötelezettségek sűrűjében mind a kínálati (tervezők, gyártók, értékesítők), mind a keresleti (felhasználók, üzemeltetők, fogyasztók) oldal szereplőinek.

A téma aktualitását növeli, hogy a műszaki termékek megfelelőségét vizsgáló, ellenőrző és tanúsító szervezetek kijelöléséről szóló 182/1997. (X.17) Korm. rendeletet 2006. december 1-től módosítani tervezik, s erről is tájékoztatják a jelenlévőket. Cél az is, hogy az érintettek ismerjék meg a tanúsítványok, bizonyítványok, a minőséggel kapcsolatos nyilatkozatok és jelölések módját, formáit, megbízhatóságukat Ebben legújabb szakkönyvünk szerzői személyesen is segítenek.

A Konferencia résztvevői megkapják a TÜV Rheinland Akadémia legújabb szakkönyvét,Dr. Czitán Gábor ? Dr. Gutassy Attila ? Ralf Wilde: Termékbiztonság az Európai Unióban. A tanúsítványtól a CE jelölésig.

Szóljon hozzá!