ZETApress

hírportál

Csak együtt sikeresek!

ContinentalA Continental világszerte minden munkatársának jutalmat fizet, így részesíti őket a vállalat sikeréből. Az előző évi konszern szintű 150 millió eurós összeget követően a kifizetés összege 15 százalékkal 170 millió euróra emelkedett. A magyar munkatársak 571 eurót kapnak. A sikerdíj kifizetésére 2018 áprilisában kerül sor.

A Continental technológiai vállalat minden munkatársát részesíti a 2017-es üzleti év sikerében. Az előző évi 150 millió eurós összeget követően a kifizetés összege közel 15 százalékkal, tehát 20 millió euróval 170 millió euróra emelkedett A jutalomra jogosult munkatársak ez év áprilisának közepén fogják megkapni a kifizetést. Magyarországon a munkatársak fejenként 571 euró, azaz 177 ezer 267 forint jutalomban részesülnek. Más vállalatoktól eltérően a Continental tudatosan 2004 óta nem szűkíti le egy bizonyos csoportra, vagy egy bizonyos országra a jogosultak körét.

? Számunkra természetes, hogy minden dolgozó elismerést kap teljesítményéért. 2017 egy sikeres év volt a Continental vállalat számára. Amit elértünk az együtt értük el. Számunkra magától értetődő, hogy minden munkatársunk elismerésben részesül a teljesítményéért ? magyarázta dr. Ariane Reinhart, személyzeti vezető. ? Ezt az egymásért értékünk jelének is tekintjük ? amely vállalati értéket nap mint nap aktívan megélünk ? tette hozzá.

A nyereségrészesedési program alapjául a Continental Value Contribution, tehát a vállalat értékteremtése szolgál. Németországban a konszern kollektív szerződésének értelmében a munkatársak, ideértve a képzésben és duális képzésben résztvevőket is sikerdíjat kapnak a 2017-es év után. ? Minden munkatársunk részt vállalt a Continental vállalat sikerében. Ha mindenki részesedik a vállalat sikeréből az nem csupán méltányos, hanem fontos és megbecsülést mutató jel a munkatársak számára. Arra motivál, hogy a jövőben is elősegítsék a Continental vállalat fejlődését ? mondta Frank Michael Hell, a vállalat üzemi tanácsának elnöke.

A juttatási összegek számításának alapja országonként változik. Ennek során figyelembe vesszük a jogi, valamint a szerződéses szabályozásokat, valamint a gazdasági teljesítőképességet is. Mivel világszerte jelentősen megnőtt a jogosult munkatársak száma, így a kifizetés összege 2017-ben csak kissé haladja meg az előző éves szintet 528 EUR- t, mely 2015 után a legmagasabb munkavállalónkénti kifizetési összeg. A 2017-es üzleti év mutatószámait, valamint a 2018-as üzleti év kilátásait a Continental március 8-án csütörtökön mutatja be virtuális éves sajtótájékoztatója keretében. További információkat idekattintva találhatunk.

A Continental útmutató technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt az emberek és javaik fenntartható és összekapcsolt mobilitásának támogatásához. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és megfizethető megoldásokat kínál járművek, emberek, valamint a közlekedés és szállítmányozás számára. A Continental 2017-ben közel 44 milliárd euró előzetesen számított forgalmat ért el és jelenleg 56 országban több mint 233 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Szóljon hozzá!