ZETApress

hírportál

Félmilliárd Veszprém megyének

A Hotel Pelion TapolcánAz Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében ötszázmillió forintból újult meg a tapolcai Hunguest Hotel Pelion. A fejlesztés eredményeként nemcsak a szálloda kapacitása nőtt, hanem új szolgáltatásokkal is bővült a kínálata.

A beruházás átadó ünnepségén Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta, hogy a turizmus fejlesztése amellett, hogy munkahelyeket teremt, hozzájárul a tartós növekedés megteremtéséhez, a gazdaság motorjának beindításához is. Hozzátette: a 2009?2010-es fejlesztési időszakban megközelítőleg 103 milliárd forint jut a turizmus fejlesztésére, ezen belül 16 milliárd forint áll rendelkezésre a fogadóképesség bővítésére.

A 195 millió forintos uniós támogatással, összesen több mint ötszázmillió forint értékben megvalósult projekt keretében a Hunguest Hotel Pelion elsősorban a konferencia és wellness-szolgáltatásait fejlesztette, kialakítottak egy akadálymentes, a térségben egyedülálló méretű, 500 fő befogadására alkalmas konferenciatermet, amely többek között kiválóan alkalmas céges rendezvények lebonyolítására. A beruházás során 260 négyzetméterrel bővítették a wellness-pihenőteret, valamint kialakítottak egy labdarúgó és asztalitenisz termet is.

A tapolcai beruházás ? amely jelentősen hozzájárul a Közép-dunántúli Régió idegenforgalmának fellendüléshez ? egyike annak az összesen 358 projektnek, amelyek a 2007-ben meghirdetett turisztikai vonzóerő-fejlesztést segítő pályázatok és kiemelt projektek, valamint a szálláshelyek bővülését ösztönző pályázatok keretében országszerte több mint 161,8 milliárd forintos támogatásban részesültek. Az ennek eredményeként megvalósuló beruházások nagysága meghaladja a 276 milliárd forintot. A beruházások háromnegyede a hátrányos helyzetben lévő régiókat érinti, ezekben a térségekben a turizmus fejlesztése ugródeszkát jelenthet a komplex fejlődés beindulásához.

Tapolca városban eddig harmincháromszor pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A település összesen csaknem 1,12 milliárd forint támogatásban részesült ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!