ZETApress

hírportál

Pulykák karácsonyra

Fehér magyar pulykaSzáz rászoruló családnak lesz boldog karácsonya a Gallicoop jóvoltából A Pulykafeldolgozó Zrt. az elmúlt húsz évhez hasonlóan idén is folytatja mecénási tevékenységét ? tudtuk meg sajtósaiktól.

2009 karácsonyát a Szarvason és környékén élő száz segítségre szoruló család ünnepelheti szebben azzal az ajándékcsomaggal, amelyet a cég munkatársai készítettek számukra.

A Gallicoop termékeit tartalmazó összeállítást a vállalat telephelyén a rászoruló családok megbízott képviselője veszi, majd adja át. Továbbá a december 24-én, Kecskeméten rendezett adventi ebédet a társaság előhűtött pulykahússal támogatja, amellyel közel száz ? elsősorban ? hajléktalannak biztosítanak meleg ételt.

A Gallicoop Zrt. eddig minden évben segített a rászorulókon. Az idén 20. születésnapját ünneplő vállalat méltán zárja le az évet patronáló cselekedetével: a Békés megyében élő legszegényebb családok közül százat segítenek azzal, hogy pulykahúst és -készítményeket juttatnak el hozzájuk, és ezzel valamelyest hozzájárulnak a költségek csökkentéséhez, valamint ahhoz, hogy a szeretet ünnepe kevésbé szóljon a nélkülözésről. A termékeket frissességük megőrzése érdekében a karácsony előtti napokban adják át a családok megbízott képviselőjének.

A cég mecénási tevékenysége széles körre terjedt ki, hiszen megyei szinten különböző civilszervezeteket, egyházakat, a szarvasi polgárőrséget és a református egyházközösséget segítették, de a határon túli magyarok is kiemelt fontossággal bírtak (pl. támogatták az erdélyi Szentegyházi Gyermek Filharmóniát és a csángó gyerekeket). 1995-ben a társaság létrehozta a Szarvas egészségére alapítványt, amely a város egészségügyi színvonalának emeléséhez ? többek között új berendezések és kórházi eszközök megvásárlásához ? járult hozzá.

Jótékony támogatás a Gallicooptól

A Gallicoop idén Kecskeméten is segít, ahol minden évben egy tál meleg étellel várják a rászorulókat a Barátok temploma előtti főtéren. Az adventi rendezvénysorozat december 24-i eseményén kínált ételekhez előhűtött pulykahúst biztosít a vállalat: ezzel közel száz, legfőképpen hajléktalannak biztosítanak meleg ételt.

A Pulykafeldolgozó Zrt. a baromfiipar meghatározó résztvevőjeként Magyarország piacvezető pulykafeldolgozó vállalata. 1989-es megalakulása óta folyamatosan növeli pénzügyi és szakmai eredményeit, 2008-ban nettó értékesítési árbevétele meghaladta a 25 milliárd forintot.

A többszörösen díjnyertes Gallicoop (pl. Kerékpáros Munkahely Díj, Szívbarát Munkahely Díj) zöldmezős beruházásának célja a zárt rendszerben megvalósítható pulykatenyésztés megszervezése, az ehhez szükséges alapanyag biztosítása, illetve a feldolgozás, a húskészítmény-előállítás és az értékesítés megvalósítása volt. Ma a cég többségi (85%) magyar tulajdonú zártkörűen működő részvénytársaság.

Szóljon hozzá!