ZETApress

hírportál

Szerkezetkész a Telekom új székháza

Az ország egyik leginnovatívabb irodaházát a Magyar Telekom igényeire szabta a WING. Fontos mérföldkőhöz érkezett Magyarország legnagyobb egy épületben megvalósuló irodaház fejlesztése: szerkezetkész állapotba került az új Telekom Székház.

A mintegy százezer m2-es, Budapest arculatát is meghatározó épületet, amelynek kialakítása a legújabb HR és informatikai trendek alapján történik meg, teljes mértékben a Magyar Telekom Csoport igényeire szabta a fejlesztő WING Zrt, amely a jövő munkahelyeinek felépítését tűzte ki a zászlajára ? tudatta a Kommunikációs Igazgatóság.

Szerkezetkész állapotba került az új Magyar Telekom székház, amely jó megközelíthetőségének, energiatakarékos berendezéseinek és az egészséges környezetet biztosító megoldásainak köszönhetően az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza lesz. A Budapest arculatát is meghatározó, a Liszt Ferenc repülőtérről érkezők számára főváros kapujának tekinthető százezer négyzetméteres székház egy minden részében kiforrott belső terekkel létrehozott, emberközpontú létesítményt foglal majd magában. A belső terek úgy lesznek kialakítva, hogy azok elősegítsék a hatékony működést, egyúttal emberléptékű, elegáns, rugalmas és kreatív munkakörnyezet teremtsenek.

? A Telekom székház világszínvonalú épülete jó példája annak, hogyan képzeli el a WING a jövő irodaházait ? hangsúlyozta a bejáráson Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója, az alkalomból tartott ünnepélyes bejáráson. ? A jelenlegi és a jövőbeli beruházásaink esetén is fontosnak tartjuk, hogy a szó szoros és átvitt értelmében is minőségi munkahelyeket teremtsünk. Egy volumenében és technológiájában ilyen szintű épület megvalósítása azonban olyan kihívásokkal jár, amire kevesen képesek a jelenlegi magyar ingatlanpiacon. A WING egy ilyen cég, a magyar ingatlanpiac piacvezető irodafejlesztője, aki működése révén építészeti, funkcionális és gazdasági értelemben is értéket teremt. Vállalatunk közel húsz éves működése során bizonyította piaci szakértelmét, tisztességes partneri hozzáállását és hogy stabil pénzügyi hátteret tud biztosítani akár komplex nagyberuházások esetén is, mint amilyen az ország legnagyobb irodaháza, a most mérföldkőhöz érkezett Telekom Székház ? mondta.

? Az új épület megtestesíti, hogy tekintünk magunkra, mik a Telekom alkotóelemei: a hálózat és az együttműködésen alapuló közös tudás. Az új székházunkban több mint négyezer Telekomos és T-Systems-es munkatárs fog együtt dolgozni azon, hogy elhozzuk a jelenbe a jövő ígéreteit. Ez nagy feladat, úgyhogy mindent megteszünk azért, hogy inspiráló környezetet biztosítsunk ? mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója. A székház 2018 második félévében készül el, a Magyar Telekommal történő bérleti megállapodás 15 évre szól. A székház építészeti terveit a TIBA Építész Stúdió készítette, a kivitelezési munkákat a Market Építő végzi.

Érdekességek az épületről

Egy épület, ami három nagy budapesti irodaháznak felel meg. Az épület önmagában a budapesti irodapiac majd 2%-a. Az épület bruttó alapterülete: százezer m2 (3 szint mélygarázs + földszint + 8 emelet). Bérbe adható terület: 58 ezer m2. Közel négyezer munkahely. Konferenciaközpont 300 fő kapacitással, részlegesen 2 szint belmagassággal. Két étterem (350 + 150 fő befogadóképesség) 2600 adagos konyhával, kávézó. Fitnesz központ, 700 m2 fitneszterem, futópálya a tetőteraszon. 2000 m2 belső kert (3 belső udvar). 300 m2 felületű belső tó. A mélygarázst 3 lehajtón lehet elérni. Parkolóhelyek a mélygarázsban: 1350 autó, 81 motor, 344 kerékpár. Ötven elektromos autótöltő. 15 öltöző-zuhanyzó kapcsolódik a mélygarázshoz.

…az építkezésről

80 ezer m3 beton (elegendő lenne 60 km kétsávos autóút építéséhez). Tízezer tonna betonacél (55 db üres Boeing?747-es tömege). 26 ezer m2 homlokzati üveg (14 focipályányi síküveg). 27 db energiatakarékos felvonó. 39 m magas épület. 22 méter magas oszlopok a főbejáratnál. 6 daru az építkezés alatt, a legnagyobb 60 m magas és 70 m gémkinyúlású. 70-80 beszállító / alvállalkozó. Naponta 500-600 munkás az építkezésen, csúcsidőszakban akár ezer fő is dolgozik a projekten, összesen ötezer munkás fordul meg az építkezésen. 28 hónapig tartó építkezés.

…az ingatlanfejlesztőről

A WING a hazai ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása jelentős projektportfólióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A cég irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat, szállodákat és speciális ingatlanokat fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztője. A vállalat jelenleg futó fejlesztései között található az ország legmodernebb és legnagyobb egy épülettömbben megvalósuló új irodaháza, a Magyar Telekom új székháza, a Duna partján épülő Ericsson székház, Magyarország első közvetlen repülőtéri kapcsolattal rendelkező szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel, a Skylight CITY irodaház és az East Gate Business Parkban épülő B2-es ipari csarnok.

A WING fennállása alatt több mint 450 ezer m2 ingatlant fejlesztett és több mint 350 ezer m2 saját tulajdonú ingatlanportfóliót birtokol. A cég fejlesztései közé tartoznak többek között a Váci út elején a fenntartható V17 irodaház, aminek fő bérlője az E.ON, az új Corvinus-egyetemi épület és a kapcsolódó Studium Irodaház, az Átrium Park, az MTV új székháza és gyártóbázisa, az Allianz székháza, a cég saját székháza, a Máriássy Ház, a Millenáris Parkban található három irodaház. Ipari parkok, úgymint az East Gate Business Park, a Dél-pesti Üzleti Park; valamint kereskedelmi fejlesztések, az egri bevásárlóközpont, az Agria Park vagy Magyarország első környezettudatos bevásárlóközpontja, a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont. A vállalat tulajdonrésszel bír a MOM Park Bevásárlóközpontban és a MOM Park Irodákban.

Szóljon hozzá!