ZETApress

hírportál

Almanach a Tőzsdéről

Almanach 2008-09Hagyományait megőrizve ad átfogó áttekintést a válság hatására is formálódó, átalakuló magyar pénzügyi intézményrendszerről a Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach XIX. évfolyama.

A csaknem ezeroldalas kötet egységes szerkezetben tekinti át a hazánkban működő pénzügyi szervezetek történetét, tevékenységét, stratégiai elképzeléseit, valamint mutatja be a társaságok pénzügyi adatait és vezetőtestületeinek összetételét.

Az idei Almanach 24 tanulmánnyal indul, melyek áttekintést adnak ? egyebek mellett ? az egyes szektorokban bekövetkezett változásokról is. E tanulmányokat hivatalban lévő állami vezetők (Oszkó Péter pénzügyminiszter, Kovács Árpád ÁSZ-elnök, Szikora János APEH-elnök, Varga Csaba PSZÁF-főigazgató), a pénzügyi szféra korábbi irányítói (Varga Mihály, László Csaba és Veres János volt pénzügyminiszterek, Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök), valamint a különböző szakmai szövetségek, érdekképviseletek elnökei, főtitkárai írták.

A Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach XIX. évfolyamának kötetét délelőtt fél 11-től a Pollack Mihály tér ? Bródy Sándor utca sarkán álló Festetics Palota Andrássy-termében sajtótájékoztató keretében mutatta be Kerekes György főszerkesztő, a TAS Kiadó ügyvezetője. A sajtótájékoztatót internet-televíziós technikával élben követhette bárki a TAS Kiadó honlapján.

A sajtótájékoztatón az egyes szektorok helyzetét Trunkó Barnabás, a Magyar Biztosítók Szövetségének főtitkára, Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára, Temmel András, a Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetségének főtitkára és Juhász Istvánné, a Stabilitás Nyugdíj- és Egészségpénztári Szövetség főtitkára tekintette át. A sajtótájékoztatón tiszteletpéldányt kaptunk az új kiadványból. Köszönjük!

Szóljon hozzá!