ZETApress

hírportál

Bioetanolról Szegeden

Szeged madártávlatbólA napenergia kutatástól a geotermikus energiatermelés jövőjéig. A legkorszerűbb energetikai ismeretekről tanácskoznak a Szegedi Tudományegyetem.

Az Európai Unió klímacsomagjának hazai vonatkozásai, az SZTE bioetanollal és napenergiával kapcsolatos kutatásai, a szélerőművek, a földgázellátás, a geotermikus energiatermelés, valamint a megújuló energiák hasznosítása és a természetvédelem közti konfliktusok is témája lesz november 26-28-a között az első alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Energiagazdálkodási Konferenciának.

Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektorának védnöksége alatt a legkorszerűbb energetikai ismeretekről, hagyományteremtő szándékkal szervez konferenciát az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Csongrád Megyei szervezete november 26-28. között. A kétnapos konferencián több mint harminc előadás hangzik el a napjainkra már egyre szigorodó követelménynek számító környezet- és energiatudatossággal, az energiahatékonysággal, továbbá a megújuló energiahasznosítással kapcsolatban.

A rendezvényen neves energetikai szakemberek és az SZTE kutatói számolnak be többek között az Európai Unió klímacsomagjának a megújuló energiaágazattal kapcsolatos hazai vonatkozásairól, a szélerőművek és a geotermikus energiatermelés műszaki és gazdasági kérdéseiről. Szó lesz továbbá a kiserőművek engedélyeztetésről, a környezetvédelemmel kapcsolatos jogszabályi előírásokról, valamint a megújuló energiák hasznosításának természetre gyakorolt hatásáról is.

A jövő energiájának kérdése talán a legfontosabb kérdés napjainkban. Éppen ezért a tapasztalatok és kutatási eredmények megosztása rendkívül fontos tényező. A konferenciát hagyományindítónak tekintjük és a rendezvényen szeretettel várjuk az energiaiparban dolgozó szakembereket. Külön motivációt jelenthet számukra, hogy a Mérnöki Kamara tagjait egy, illetve három kamarai pont illeti meg, amennyiben előadnak vagy hallgatóságként részt vesznek a konferencián ? hangsúlyozza Péter Szabó István, a szervező bizottság vezetője, az SZTE Mérnöki Kar oktatója.

Szóljon hozzá!