ZETApress

hírportál

Építő szakmák életpályamodellje

Markovich Béla ügyvezetőNemzetközi szinten is egyedülálló életpályamodellt dolgozott ki a Mapei Kft. ? jelentette be délelőtt a Rudas Gyógyfürdőben a vállalat. A program célja vonzóbbá tenni az építő szakmákat, amire égető szükség van: még maguk a szakemberek sem nagyon szeretnék, ha gyermekük a nyomdokaikba lépne.

A Mapei Kft. februárban több mint 1500 magánembert kérdezett egy online felmérés keretében, hogy szívesen adnák-e építőipari szakembernek a gyermeküket? 51% felelt kategorikus nemmel. Legtöbben azért, mert alulfizetettnek, piszkos és nehéz fizikai munkának látják. Kérdésemre Markovich Béla ügyvezető elmondta, hogy a válaszadó szülők iskolai végzettségét és beosztását sajnos nem rögzítették a kérdőíveken, pedig a gyermekek pályaválasztásában ez is fontos szempont!

Nem sokkal jobb a helyzet a kőműves és burkoló szakember esetében sem. A megkérdezett szakemberek 40%-a nem szeretné, ha gyermekük építő szakemberként dolgozna. Úgy érzik hiányzik a szakma megbecsülése mind anyagi, mind pedig erkölcsi szempontból. A valóságban azonban sokkal kevesebb fiatal választja az építőipart, és a számuk egyre csökken. Ezen a helyzeten szeretne változtatni az életpályamodell.

Út a kezdetektől a szakmai csúcsig

? Az az álmunk, hogy megváltozzon az építőipari szakemberekről élő kép. Azt szeretnénk, hogy egyre több legyen a szakmáját szenvedélyesen szerető, mesteri szinten művelő, modern szemléletű szakember, aki igényes a munkájával, környezetével és önmagával szemben is, és ezzel kivívja a társadalom megbecsülését ? mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője. A program első lépéseként nagyszabású kommunikációs kampány indul általános és középiskolások számára az építési szakmák népszerűsítésére. Ennek keretében a Magyar Építőipari Szakember Közösség legjobb szakemberei az iskolákban mutatják be a szakma szépségeit és perspektíváit. Emellett arra ösztönzik a Szakember Közösség tagjait, hogy minél többen kapcsolódjanak be a gyakorlati szakmai képzésbe és minél több diáknak adják át a tudásukat. Ez egyben elhelyezkedési lehetőséget is biztosít a fiataloknak.

Az életpályamodell részeként a Mapei útjára indítja az Ideális Szakember Képzést, melynek célja egy kimagasló szintű szakmai továbbképzési rendszer megteremtése. A képzésen nem csak szakmai, hanem vállalkozási ismereteket és szakmai kultúrát is átadnának. ? A képzést elvégző szakember képes lesz családi ház szinten szinte minden építési problémára professzionális megoldást adni, és mindehhez jogosult lesz a Mapei szakember védjegy használatára ? tájékoztatott az ügyvezető.

Az életpályamodell harmadik eleme a Szakember Közösség és a Mapei szakemberajánló rendszere. Előbbi szakmai fejlődés lehetőségét, gazdasági és szakmai előnyöket kínál, míg az utóbbi összekapcsolja a szakembereket és a megrendelőket. Végül a szakmai pályafutás csúcsaként a szakemberek ? kellő gyakorlattal és referenciával a hátuk mögött ? nevezhetnek az évente kiosztásra kerülő Mesterek Mestere díjra, mely kimagasló erkölcsi elismerést jelent.

Optimista tervek

? Nagyon optimistán vágtunk a 2017-es évbe. Úgy gondoljuk, hogy idén végre elmozdul az ágazat a mélypontról. Az előjelek nagyon biztatóak: jelentős a generálkivitelezők szerződésállománya; sok komoly értékű projekt van a tervezés fázisában; várható az Uniós finanszírozású projektek elindulása; valamint az 5%-os ÁFA, a CSOK és a kedvező hitelkamatok tovább ösztönzik a lakás és családi ház építéseket ? számolt be a várakozásokról Markovich Béla. A vállalat optimizmusát mutatja, hogy éves szinten 10 százalékos növekedést tervez 2017-ben Magyarországon. Stratégiájának alappillérei az innováció, a tudásmegosztás és az intenzív marketing, mely folyamatosan vizsgálja az építtetők változó igényeit. Tavasszal indul a múlt évre tervezett sóskúti gyár bővítése. A 2,4 milliárd forintos beruházás keretében a vállalat raktára mintegy duplájára bővül, valamint egy új gyártósor is kialakításra kerül. A kivitelezést a Market Építő Zrt. végzi.

Tények a Mapei Kft-ről

A Mapei Kft. az építőipari segédanyag-gyártás és -forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. 1991. szeptember 1-jén jött létre az osztrák Mapei GmbH. alapításában, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. A vállalat 165 főt foglalkoztat, forgalma 2016-ban 10,2 milliárd volt. A Mapei Kft. egy 7800 m2 összterületű gyárat és raktárt üzemeltet Sóskúton, ahol éves szinten több mint hatvanezer tonna terméket állít elő. Küldetésük: Mindenkor készen állnak, hogy tartós, környezetbarát termékeikkel, megoldásaikkal és minden tudásukkal segítsék az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában.

Szerepvállalás: A Mapei Kft. elkötelezett az építőipar kultúrájának fejlesztéséért. 2015-ben megalapította a Mesterek mestere-díjat, melynek célja elismerni a kiemelkedő építőipari szakmunkát, majd 2016-ban a Magyar Építőipari Szakember Közösséget, hogy fejlődési lehetőséget és támogatást biztosítson a szakembereknek. Fontosabb elismerések: A vállalat szakemberképzésért tett erőfeszítéseit 2010-ben Gazdasági Miniszteri Kitüntetéssel ismerték el. 2006-ban először, majd 2015-ben másodszor is elnyerte a Legjobb munkahely-címet. 2016-ban Construma terméknagydíjat és Üzleti etikai-díjat nyert.

A Mapei csoport: Az 1937-ben Milánóban alapított Mapei mára a világ legnagyobb gyártócége az építőipari ragasztók, fugázók és szigetelőanyagok terén. A Mapei a ’60-as évektől kezdve nemzetközi terjeszkedési stratégiát követ azért, hogy közelebb kerüljön a helyi igényekhez, és hogy a szállítási költségeket minimálisra csökkentse. Jelenleg a Mapei-csoport a világ öt kontinensén 32 országban tevékenykedik, 81 leányvállalatból és 70 gyártóegységből áll.

Szóljon hozzá!