ZETApress

hírportál

Fejlesztések Záhonyban

Elkészültek a záhonyi vasútfejlesztési projekt kiviteli tervei. A MÁV Tervező Intézet elkészítette és átadta a MÁV Zrt. részére a Közlekedési Operatív Program keretén belül Záhony térségében megvalósuló vasúti infrastruktúra fejlesztés kiviteli terveit. Az első ütem munkálatai, azaz a határátmenetet biztosító széles nyomtávú gerinchálózat fejlesztése a kivitelező kiválasztása után elkezdődhetnek ? tudatta a MÁV Press.

Korábban jeleztük, hogy a záhonyi térség vasútfejlesztés pályaépítés I. ütemének (Záhony ? Tuzsér, Tuzsér ? Eperjeske-rendező pu, Eperjeske rendező pu. ? Tornyospálca átrakó vonalszakaszok) kivitelezése várhatóan augusztusban elkezdődik, azonban a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás eredménye ellen a Közbeszerzési Döntőbizottság felé jogorvoslati kérelmet nyújtottak be. A jogorvoslati eljárást követően a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az Eurokapu 21 Konzorciumot hirdette ki nyertesnek. Az eljárás elhúzódása miatt a kivitelezés várhatóan csak 2010. márciusban kezdődhet.

A záhonyi térség vasútfejlesztési projektjének tervezési munkáit végző MÁVTI Kft. a kivitelezéshez szükséges ún. kiviteli terveket átadta a vasúttársaság részére. A MÁV Zrt. megkapta és elfogadta a pályaépítés II. ütemének tender dokumentációját is, mely a következő feladatokat tartalmazza: Záhony országhatár ? Záhony vonalszakasz felújítása, Tuzsér ? Komoró vonalszakasz felújítása, Eperjeske-rendező pu. ? Eperjeske országhatár vonalszakasz felújítása a rendező és a fogadó pályaudvarok kijelölt vágányaival, Záhony ? Eperjeske-rendező pu. delta vonalszakasz felújítása, Komoró állomás és az egyéb hatósági engedélyköteles biztosítóberendezési munkák elvégzése.

A MÁV Zrt. szakemberei a dokumentációt véleményezték, annak véglegesítése megtörtént. A kivitelező kiválasztására a NIF Zrt. várhatóan még idén megjelenteti nyílt közbeszerzési eljárásként az ajánlati felhívását.

Szóljon hozzá!