ZETApress

hírportál

Fejlesztések Szegeden

Saját forrásból duplázta az Öthalmi Kollégiumának befogadóképességét a Szegedi Tudományegyetem. Közel 520 millió forintos beruházás keretében újabb hatvanlakásos ötszintes épületet adtak át a Szegedi Tudományegyetem Öthalmi Kollégiumában ma délelőtt ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az egyetem saját forrásból finanszírozott fejlesztésének köszönhetően az öthalmi diákszállás az eddigi 270 fő helyett immáron 540 hallgatónak biztosít férőhelyet. A beruházás során az ötszintes épületben harminc 1+2 félszobás és ugyanennyi egyszobás diáklakást alakítottak ki, így a már több mint tíz éve kollégiumként működő komplexum az eddigihez képest kétszer annyi hallgatót képes fogadni.

A főleg első évfolyamos új lakók kényelme és komfortérzete érdekében a lakásokhoz konyha is tartozik, melyet hűtőszekrénnyel, elektromos főzőlappal és mikrohullámú sütőkkel szereltek fel, de a helyiségekhez többek között mosógép, porszívó, vasaló és internetkapcsolat is jár. A három és hat fős szobák mellett a fejlesztő cég továbbá szintenként egy 10-12 fős társalgót épített ki, elsősorban a közösségi programok, így például televíziózás céljából.

Az 520 millió forintos átalakítást az egyetem teljes mértékben belső forrásból oldotta meg. A felújításhoz a hallgatók 300 millió forinttal járultak hozzá. Bízom benne, hogy ez a hallgatókkal való jó kapcsolatot mutatja, az egyetem hallgatóbarát szemléletét igazolja vissza. Meggyőződésem, hogy a hallgatókkal való további eredményes együttműködéssel az SZTE tovább tudja folytatni a fejlesztések sorát ? hangsúlyozta az ünnepélyes átadón Szabó Gábor professzor, az SZTE rektora.

Szóljon hozzá!