ZETApress

hírportál

Rekord árbevétel az MVM Csoportnál

Kóbor György gazdasági vezérigazgató-helyettes, Csiba Péter elnök-vezérigazgató és Bentzik Réka kommunikációs igazgatóRendkívül eredményes évet zárt az MVM Csoport 2015-ben, ugyanis története legnagyobb, 1266,5 milliárd forintos árbevételét produkálta. Ez több mint 70 milliárd forinttal magasabb az előző évihez képest ? tudtuk meg délelőtt a Szentendrei úti sajtótájékoztatón.

A társaságcsoport új középtávú stratégiája mentén növelné tovább eredményességét, melynek központjában a szolgáltatások bővítése és az új piacokra való belépés áll. Csúcsot döntött az MVM Csoport árbevétele 2015-ben: az 1266,5 milliárd forint 71,7 milliárd forinttal magasabb, mint a 2014-ben elért eddigi rekord. Melléje 107,5 milliárd forintos EBITDA társult, amely 4,2 milliárd forinttal haladja meg az előző évben elért értéket.

? Az MVM Csoport napokban elfogadott új, középtávú stratégiája kiemelt célként kezeli az új piacokra való belépést, így a regionális szerepvállalás növelését, valamint a megújuló forrásokra támaszkodó energiatermelés bővítését, melyek a következő években a növekedés motorját jelenthetik a társaság számára ? mondta Csiba Péter, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón. Kiemelte, az MVM Csoport mindemellett a meglévő értékeinek megtartását is prioritásként kezeli.

Az új stratégia az új piacokra való belépés mellett ugyancsak célként tűzte ki a hazai innováció támogatását, az ügyfél-orientált működést, a fenntartható energiatermelést, a hosszú távú energiaellátás biztonságát, valamint a versenyképesség további növelését. ? A társaságcsoport összesen 120 milliárd forintot fizetett be a magyar költségvetésbe különböző adónemekben és díjakban, ezzel is hozzájárulva a gazdaság fejlődéséhez és az alacsony energiaárak fenntartásához ? hangsúlyozta Kóbor György, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, az MVM Csoport új stratégiájában célul tűzte ki, hogy a társaság 2020-ra megduplázza az EBITDA értékét.

Szóljon hozzá!