ZETApress

hírportál

Új gyártósor Környén

Stratégiai partnerség a magyar kormány és a Henkel között. A stratégiai megállapodás aláírásával egy időben egy új technológiai gyártósort is felavattak a környei gyárban ? tudatta a HIPA Kommunikációs és Protokoll Főosztály.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött Magyarország Kormánya és a Henkel. A megállapodást a kormány részéről Magyar Levente, a KKM gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, a Henkel Magyarország Kft. részéről pedig dr. Fábián Ágnes ügyvezető igazgató írták alá. Az aláírási ceremóniára a Henkel környei gyárában került sor, ahol egy új ömledékragasztó gyártósort is átadtak.

A Henkel Magyarország közel három évtizede, jelentős szereplőként van jelen a magyar piacon. 2015-ben több mint 350 millió euró, azaz több mint százmilliárd nettó árbevételt könyvelhettek el, melyhez mindhárom üzletág ? a mosó- és háztartási tisztítószer termékek, a lakossági szépségápolási és fodrászati termékek, továbbá a lakossági és szakipari ragasztók, valamint ipari felhasználású anyagok és technológiák ? hozzájárult.

A Henkel számára kiemelten fontos a kiszámítható, stabil üzleti környezet és az innováció: folyamatosak a fejlesztések, beruházások mind a mosó és háztartási tisztítószereket gyártó körösladányi, mind a vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagokat gyártó környei üzemekben, melyek eredményeként már mintegy ezer főt foglalkoztatnak. A stratégiai megállapodás aláírásával egy időben egy új, innovatív ömledékragasztó (hot-melt) gyártósort is felavattak Környén, az itt előállított kiváló minőségű ragasztókat olyan higiéniai termékekhez használják fel, mint a bébi- és felnőtt pelenkák, női higiéniás termékek vagy kórházi és intézményi eldobható termékek.

A stratégiai partnerségi program célja a hazánkban letelepült vállalatok befektetéseinek ösztönzése, a foglalkoztatottak számának növelése, a magasabb hozzáadott értékű termelés megvalósítása, a vállalatok bekapcsolódása a szakképzésbe, valamint a hazai beszállítókkal szorosabb kapcsolat kiépítése. A magyar kormány stratégiai partnerei több mint 200 ezer embernek adnak munkát, és jelenleg közel 15 ezer fővel foglalkoztatnak több munkavállalót, mint a stratégiai megállapodások megkötésének időpontjában. A stratégiai partnerek hazai beszállítói aránya az aláírás óta átlagosan 4%-kal növekedett.

A HIPA

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő, befektetésösztönzéssel foglalkozó háttérintézmény. A HIPA díjmentes szakmai tanácsadást nyújt az érdekelt vállalatok számára egyablakos szolgáltatási modellben, támogatja őket a megfelelő telephely kiválasztásában, információt ad az állami támogatási lehetőségekről, testre szabott támogatási ajánlatokat dolgoz ki, segít a beruházási projektek megvalósításában és a hatóságokkal folytatott ügyintézésben.

Szóljon hozzá!