ZETApress

hírportál

Faültetés alapkővel

A Prologis letette új, 21 ezer négyzetméteres spekulatív épületének alapkövét a Prologis Park Budapest-szigeten. A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlan vállalata a mai napon bejelentette, hogy letette az új, 21 ezer négyzetméteres spekulatív ipari ingatlan alapkövét a Prologis Park Budapest-sziget területén. Az építkezés várhatóan 2016 harmadik negyedévében fejeződik be.

A Föld napja ihletésű, öko-tematikájú eseményen faültetéssel ünnepelték a beruházást. Az új épület a hetedik létesítmény lesz a teljes kihasználtsággal működő Prologis Park Budapest-Szigeten. A teljes hazai portfolió szempontjából pedig ez lesz a cég 38. épülete, valamint az első spekulatív fejlesztés a magyar piacon 2008 óta. A Prologis fejleszti 2008 óta az első spekulatív ipari ingatlant Magyarországon. A Prologis Inc. a világ vezető ipari ingatlan vállalata ma bejelentette, hogy megkezdte egy 21 ezer m2-es spekulatív ingatlan fejlesztését a Prologis Park Budapest-sziget területén. Az építkezés várhatóan 2016. harmadik negyedévében fejeződik be.

Az új, hetes épület korszerű dokkoló rendszerrel, 46 dokkolóval és három ipari kapuval kerül átadásra. Az épülő ingatlan a Prologis által képviselt fenntartható fejlődés jegyében kerül kivitelezésre, amely garantálja a magas energiahatékonyságot és a költséghatékony működést. ? 97 százalékos bérbe adottsággal és kiemelkedő, 90%-os ügyfélmegtartási rátával rendelkezünk Magyarországon, ezért most van itt az ideje, hogy elkezdjük bővíteni portfoliónkat és új fejlesztéseket indítsunk. Az új, modern létesítmény minden tekintetben megfelel potenciális bérlőink elvárásainak, hiszen a Prologis ügyfélközpontú, minőségi üzemeltetési szolgáltatásait kombinálja a fenntartható fejlődés szellemiségével ? mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi ügyvezetője.

A Prologis Park Budapest-sziget jelenleg hat, teljes kihasználtsággal működő épületet foglal magába, összesen 128 ezer négyzetméteren. A park Szigetszentmiklós ipari területén helyezkedik el, közvetlen hozzáférést biztosítva a hazai és nemzetközi közúti hálózatokhoz, az M0-ás budapesti körgyűrűjén keresztül. A Prologis portfoliója Magyarországon összesen több mint 610 ezer négyzetméter ipari területet és nyolc parkot foglal magába Budapest vonzáskörzetében és Hegyeshalmon. A Prologis vezető ipari létesítményszolgáltató Magyarországon, mintegy 30 százalékos piaci részesedéssel.

A Prologis

A Prologis Inc. világszerte vezető az ipari ingatlanok területén. Idén március 31-i adatok szerint a Prologis húsz országban, konszolidált alapon, vagy konszolidálatlan vegyesvállalatokon keresztül, várhatóan összesen körülbelül 62 millió négyzetméter létesítményt és fejlesztési projektet birtokol részben vagy egészben. A vállalat több mint 5200 ügyfelének ad bérbe modern disztribúciós létesítményeket, köztük logisztikai szolgáltatóknak, szállítmányozási cégeknek, kiskereskedőknek és gyártó vállalatoknak.

Jövőbe tekintő kijelentések

Az ebben a közleményben szereplő nem történelmi tényekről szóló kijelentések jövőbe tekintő kijelentések az 1934-es Securities Exchange Act 21E kiegészített szekciója, valamint az 1933-as Securities Act 27A kiegészített szekciója értelmében. Ezek a jövőbe tekintő kijelentések a jelenlegi várakozások, becslések és projekciók alapján fogalmaznak meg állításokat arról az iparágról és piacról, ahol cégünk működik, valamint a menedzsment elképzeléseiről és feltételezéseiről. Ezek a kijelentések olyan bizonytalanságokat foglalnak magukban, amelyek jelentősen befolyásolhatják pénzügyi eredményeinket. Az olyan szavak, mint a várhatóan, szándékunk szerint, terveink szerint, hisszük, próbáljuk, becsüljük, ezek variációi és szinonimái azonosíthatóvá teszik ezeket a jövőbe tekintő kijelentéseket, amelyek nem tényszerűek.

Az összes általunk várt jövőbeli működési teljesítményről, eseményről vagy fejlesztésről szóló kijelentés ? többek közt a bérleti díjakról, és a kihasználtság növekedéséről, a fejlesztési tevékenységről és a létesítmények változó értékesítési volumenéről, értékesítéséről vagy bérbeadásáról, a működési helyszíneink általános kondícióiról, az adósságunkról, tőkeszerkezetünkről és a pénzügyi helyzetünkről, az új befektetési alapok létrehozásáról és a létező alapokban elérhető tőkéről ? jövőbe tekintő kijelentések. Ezek a kijelentések nem jelentik a jövőbeni teljesítmény garanciáját, és kockázatokat, bizonytalanságokat és nehezen előre látható feltételezéseket tartalmaznak. Bár hisszük, hogy a kijelentések által tükrözött elvárások ésszerű következtetéseken alapulnak, nem tudunk biztosítékot adni, hogy elvárásaink teljesülnek, és ezért a tényleges eredmények és történések lényegesen eltérhetnek a kijelentések által előre jelzett vagy megfogalmazott tartalomtól.

Néhány faktor, amely az eredményeket és a kimenetelt befolyásolhatja: (I) nemzeti, nemzetközi, regionális és lokális gazdasági körülmények, (II) pénzügyi piacok, kamatok és valuta árfolyamok változásai, (III) létesítményeink megnövekedett vagy váratlan konkurenciája, (IV) felvásárlási, értékesítési és létesítményfejlesztési kockázatok, (V) ingatlanbefektetési tröszt státusz, jövedelemadó-kulcsok és adóstruktúra fenntartása, (VI) pénzügyi eszközök és tőke elérhetősége, adósságszintünk és hitelbesorolásunk, (VII) befektetéseinkkel kapcsolatos kockázatok társbefektetői vállalkozásokban és alapokban, illetve azon képességünk,hogy ilyeneket létrehozzunk (VIII) a nemzetközi üzletmenet kockázata, többek közt a valutakockázat, (IX) környezeti bizonytalanságok, többek közt a természeti katasztrófák kockázata, és (X) azok a további tényezők, amelyeket az Egyesült államokbeli Securities and Exchange Commission-nél a cégünk által iktatott Kockázati tényezők-jelentések tartalmaznak. Nem vállalunk kötelezettséget az ebben a tanulmányban szereplő jövőbe tekintő kijelentések frissítésére.

Szóljon hozzá!