ZETApress

hírportál

Vasárnap is kinyit a METRO

METROA METRO áruházak április 24-étől vasárnaponként is várják vásárlóikat. A vasárnapi nyitva tartásról szóló 2016. április 16-ától hatályos törvény alapján a METRO Kereskedelmi Kft. megvizsgálta annak lehetőségét, hogy miként tud mind a vásárlóinak, mind pedig a munkavállalóinak az érdekeit szem előtt tartva eljárni ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az egyeztetések alapján az a döntés született, hogy 2016. április 24-étől a METRO áruházak vasárnaponként is várják vásárlóikat. A METRO a vásárlói elvárásoknak megfelelve, ugyanakkor dolgozói érdekeit is szem előtt tartva 2016. április 24-étől minden áruházában biztosítja a vasárnapi vásárlás lehetőségét. Az egyeztetések eredményeként mind a 13 METRO áruház 07:30 és 17:30 óra között lesz nyitva vasárnaponként. A lehetőségekhez mérten, az egyéni kéréseket figyelembe véve a vállalat azokat a munkavállalókat állítja munkába ezeken a munkanapokon, akik önként vállalják a vasárnapi munkabeosztást. Azok a munkavállalók, akik vállalják, hogy vasárnaponként is dolgoznak, a törvényi előírásoknak megfelelő juttatásban részesülnek. Első vasárnapi nyitva tartás: 2016. április 24-e. Ezen a napon a budakalászi METRO áruház kivételével ? ami technikai okok miatt marad zárva ? minden METRO áruház várja vásárlóit. További információ a METRO áruházak vasárnapi nyitva tartásáról idekattintva található.

A METRO Kereskedelmi Kft.

A Kft. 1993 óta működik Magyarországon, elsőként lépett be a nemzetközi kereskedelmi vállalatok közül a magyar piacra, immár 13 áruházzal áll profi vevői szolgálatára az ország számos pontján teljes körű megoldásokat kínálva a kereskedelmi és gasztronómia tevékenységekhez. Anyacége, a METRO Cash & Carry International a német központú METRO CSOPORT egyik értékesítési divíziója, amely a világ egyik vezető kereskedelmi cégcsoportja, 25 országban van jelen, összesen 750 önkiszolgáló nagykereskedelmi áruházzal. Világszerte 110 ezer alkalmazottja hozzájárulásának köszönhetően a 2014/15-ös pénzügyi üzleti évben 30 milliárd eurónyi bevételt termelt.

A METRO CSOPORT világszinten több mint kétezer üzletet üzemeltet 29 országban, és 220 ezernél is több alkalmazottja van. A 2014/15-ös pénzügyi üzleti évben árbevétele elérte az 59 milliárd eurót. A METRO CSOPORT sikereit a saját piaci szegmensükben önállóan is remekül helytálló értékesítési láncainak köszönheti. A METRO/Makro Cash & Carry mellett a csoport tagja, a Media Markt és a Saturn ? Európa első számú elektronikai cikkeket forgalmazó kiskereskedelmi áruházlánca ? és a Real hipermarketek. További információt weboldalukon találhatunk.

Szóljon hozzá!