ZETApress

hírportál

Citigroup Globális Szolgáltató-központok Budapesten

Budapest: Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter, Sajjad Razvi, a Citibank Zrt. elnök-vezérigazgatója és Bukovszki Attila, a Citibank International Plc. magyarországi fióktelepének vezetője a mai napon ünnepélyes keretek között hivatalosan felavatta a Citigroup Globális IT Szolgáltatóközpontját Budapesten. A Citigroup budapesti Globális IT Szolgáltatóközpontja számítástechnikai szolgáltatásokat nyújt más, a régióban és világszerte működő Citigroup- tagvállalatok számára. A Citibank International Plc., a Citigroup tagja, ma bejelentette, hogy az IT Szolgáltatóközpont tevékenységét újabb funkciókkal bővíti, illetve két új szolgáltatóközpontot nyit Magyarországon, a Citibank International Plc. magyarországi fióktelepének keretei között.

A két új szolgáltatóközpont közül az egyik, a Pénzügyi Szolgáltatóközpont, a közelmúltban kezdte el működését, jelenleg 25 szakember nyújt pénzügyi kontrolling és likviditáskezelési szolgáltatásokat Nyugat-Európában működő Citigroup-tagvállalatok számára. A másik a közeljövőben induló Üzleti Szolgáltatóközpont, melynek tervezett funkciói között általános adminisztrációs szolgáltatások szerepelnek. A meglévő szolgáltatóközpont funkcióinak bővítésével, illetve az új szolgáltatóközpontok elindításával további 140 tehetséges magyar szakember számára hoznak létre munkahelyet a közeljövőben. Ezenkívül, vizsgálják a további jelentős bővülés lehetőségét középtávon. A szolgáltatóközpontokban jelenleg 140 szakember dolgozik.

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter a megnyitó alkalmával ezt mondta: ?Magyarország versenyképességének záloga a tudás, a magasan képzett munkaerő. Erre építve telepítette Magyarországra szolgáltatóközpontját a Citigroup, és tervezi a bővítést. A vállalat pozitív döntése bizonyítja, hogy a Magyarország iránti befektetői bizalom ? aminek köszönhetően a magyar gazdaság szilárd alapokon áll ? töretlen.?

Sajjad Razvi, a Citibank Zrt. elnök-vezérigazgatója és a Citigroup Vállalati és Befektetési Banki Szolgáltatások Közép-Európa divíziójának vezetője elmondta: ?Örülünk, hogy számos új munkahelyet teremthetünk tehetséges magyar szakemberek számára, és nagy figyelmet fordítunk a tehetségek fejlesztésére. A helyi ismereteken és tapasztalatainkon túl megosztjuk velük a több mint 200 éves történelemmel rendelkező Citigroup tudásbázisát is. És ez csupán a kezdet, hiszen hosszú távú elkötelezettségünk, hogy tovább bővítsük a szolgáltatásokat és újabb munkahelyeket teremtsünk Magyarországon.?

Terry O’Leary, a Citigroup Európa, Közel-Kelet és Afrika régiójának IT vezetője elmondta: ?Magyarország bebizonyította, hogy képes kitűnő minőségű IT-szolgáltatásokat nyújtani számos funkcióban. A kiváló infrastruktúra és a szakképzett munkaerő biztos alapot adott jövőbeli növekedési terveinkhez.?

Bukovszki Attila, a Citibank International Plc. magyarországi fióktelepének vezetője kifejtette: ?Nagyon elégedettek vagyunk az eddigi működésünk alatt elért eredményeinkkel és a megszerzett tapasztalatainkkal. Ezekre építve úgy döntöttünk, hogy tovább bővítjük a meglévő szolgáltatóközpontot, és két újat is elindítunk, hiszen az ország jól fejlett infrastruktúrával, biztos jogi környezettel és stabil kormányzattal rendelkezik. Emellett kiválóan képzett, kiemelkedő tehetségű és biztos nyelvtudású szakembergárda áll rendelkezésünkre, s mindezekhez versenyképes költségstruktúra társul.?

A magyarországi Globális IT Szolgáltató-központ jelenlegi szolgáltatásai

  • Informatikai Fenyegetettség Ellenőrzés (Threat Assessment), Alkalmazás Teljesítmény Optimalizálás (Performance Engineering), SQL Adatbázis Adminisztráció (SQL Database Administration), Naplófájl Ellenőrzés (Log Review), Globális Szoftvercsomagolási Szolgáltatások (Global Deployment and Packaging Services) ? a világ minden táján lévő Citigroup leányvállalatoknak
  • Információbiztonsági Adminisztráció (Information Security Administration), Avaya IPT Támogatás (Avaya IPT Support), Informatikai Kockázatkezelési Adminisztráció (Risk and Business Office Administration), Hálózati és IPT Minőségbiztosítás (Network IPT Operation Quality Management services) ? az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban lévő Citigroup leányvállalatoknak

A Citigroupról

A Citigroup (NYSE-kód: C) vezető globális pénzügyi szolgáltatóként körülbelül kétszázmillió lakossági, vállalati, állami és intézményi ügyfelet szolgál ki a világ több mint 100 országában. A pénzügyi termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja ügyfelei számára, beleértve a lakossági banki szolgáltatásokat, a hiteleket, a vállalati és a befektetési szolgáltatásokat, a biztosításokat, illetve az értékpapír-kereskedelmet és a vagyonkezelést. A Citigroup márkanév mögött olyan szolgáltatók állnak, mint a Citibank, CitiFinancial, Primerica, Smith Barney és a Banamex. További információk a honlapjukon megtalálhatók.

Szóljon hozzá!