ZETApress

hírportál

20 év után is bővít a TÜV

Rendszer-, termék-, személytanúsítás, oktatás, létesítmények, készülékek és gépjárművek vizsgálata: a TÜV Rheinland Csoport szolgáltatásai a cégek biztonságos és sikeres működését támogatja Magyarországon, immár húsz éve. Most köszöntik a 20. születésnapot az ügyfelek, a konszern munkatársai, a közel 60 országban jelen lévő német anyacégnél dolgozók.

Munkájukat jelzi számos minőségügyi tanúsítás, illetve az erre való felkészítés is. Az elmúlt húsz év fejlődésének jelentős állomása, hogy nem állami cégként sikerült hatósági feladatok ellátását jelentő terméktanúsítási feladatokat megszerezniük, és Magyarország európai uniós csatlakozását követően a magyar kormány a TÜV Rheinlandot jelölte ki Magyarország részéről hét területen az uniós direktívák vizsgálatára, tanúsítására ? tudatta Lindenberger Tamás.

A világ és Magyarország ismert, mai gazdasági problémáinak ellenére 2009-ben tevékenységének bővítését tervezi a csoport. A nemzetközi műszaki ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cég közép- és kelet-európai csoportjának vezérigazgatója, Czitán Gábor, aki a kölni székhelyű konszern vezetőségi tagja, szerint az a terv, hogy jól kvalifikált mérnökökkel bővítik a létszámot, és ázsiai, amerikai cégek megrendeléseit hozzák Magyarországra.

A cég filozófiája, hogy a nyereséget fejlesztésre fordítják. Ezen felül az idén 700 ezer euró beruházási lehetőséget kapnak a Rajna melletti központtól a közép- és kelet-európai piac fejlesztésére. Ebben az évben a közép- és kelet-európai csoport 20 millió euró forgalom mellett 200-300 ezer euró adózás előtti eredménnyel, a budapesti székhelyű magyarországi vállalat 12 millió euró forgalommal és a tavalyihoz hasonló mértékű eredménynövekedéssel számol.

Különjárat címmel évvégéig látható Matzon Ákos, a hazai konstruktivista festészet egyik kiemelkedő alakjának kiállítása az idén 20 éves TÜV Rheinland székházának XIII. kerületi fogadóterében, a Váci út 48/A-B-ben.

1 hozzászólás

  1. Jó, hogy van ilyen cég itt, s a kultúrára is áldoz!
    Sikert kívánok még sokáig!
    L Tamás