ZETApress

hírportál

Gorenje by Starck

Világhírű designert ihletett meg a Gorenje. Philippe Starck minimalista konyhai kollekciót tervezett ? tudtuk meg tegnap este a Petneházy utcában a Gorenje by Starck sajtóbemutatóján. Hazánkban is bemutatkozott az elegáns és innovatív Gorenje by Starck kollekció!

Philippe Starck, a világszerte elismert tervező és a háztartási készülékgyártó cég együttműködéséből inspiráló alkotás született, amely egyesíti az intelligens designt a korszerű technológiával. A gondosan megtervezett részletek és a rendkívül egyedülálló arculat, a termékcsalád védjegyének számító jellegzetes, narancssárga betéttel szerelt ajtófogantyúkkal együtt rendkívüli élettel töltik meg a konyhát. A kötetlen hangulatú rendezvényen Sági Szilárd főzőshow-jával, finom falatokkal, különleges borokkal és látványos bűvészmutatványokkal kedveskedtek a vendégeknek.

Már hazánkban is elérhető a Gorenje és Philippe Starck tervező közös, elegáns és innovatív konyhai kollekciója, amely tegnap este debütált a The Showroom-ban a szakma képviselőinek jelenlétében. A világszerte elismert tervező és a háztartási készülékgyártó cég együttműködéséből olyan inspiráló kollekció született, amelynek köszönhetően konyhánkban egyszerre lehet jelen az intelligens dizájn és a korszerű technológia.

Új mércét állított fel a konyhában a Gorenje és Philippe Starck közös termékcsaládja: a háztartási készülékek finoman illeszkednek a környezetbe, visszatükrözve tulajdonosuk stílusát. A gondosan megtervezett minimalista részletek és az azokat átgondoltan kiegészítő jellegzetes narancssárga fogantyúkkal elért vizuális hatások együtt rendkívüli élettel töltik meg a konyhát. A The Showroom exkluzív design stúdióban megrendezett eseményen Hajnóczy Soma bűvész világbajnok kártyatrükkökkel, Sági Szilárd pedig főzőshow-val szórakoztatta a szakma és a sajtó képviselőit, akik körében az új kollekció osztatlan sikert aratott.

? A design, a magas technológiai színvonal és formatervezés elkötelezett hívei vagyunk, így a Starck kollekció mérföldkő cégünk életében ? kezdte köszöntőjét Füle Norbert, a Gorenje Magyarország Kft. ügyvezetője. ? Fő célunk az volt a tervezés során, hogy élettel töltsük meg a funkcionális konyhai eszközöket, és így szerethető termékeket alkossunk. Tavaly ősszel már bemutattuk a Starck konyhát Berlinben, ahol lelkes fogadtatásban részesült. Magyarország harmadik legnagyobb gyártójaként reméljük, hogy itthon is hasonló sikere lesz a termékeknek. Abban is bízunk, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a háztartási gépek az otthontervezés során ? mondta el Füle Norbert, aki azt is hozzátette, hogy az új kollekciót csak egy szűk kereskedői kör fogja értékesíteni, mert szeretnék megvédeni azt a piaci versenytől.

A háztartási készülékgyártó és az elismert francia alkotó minimalista kollekciójának darabjai ? sütők, mikrohullámú sütők, főzőlapok, hűtőszekrények, melegítő és tároló fiókok, valamint dekor panelek ? rozsdamentes acél és látványosan tükröződő üveg különleges kompozícióján alapulnak. A konyhai berendezések jól kombinálhatóak egymással, a design egyszerű eleganciája mögött élvonalbeli technológiák szolgálják a kiváló teljesítményt, egyedülálló energiahatékonyságot. Philippe Starck eddigi munkássága során egyik ikonikus alkotását hozta létre a másik után. ? A Gorenje by Starck kollekció tervezése izgalmas kihívás volt. Olyan termékeket álmodtunk meg, amelyek élvonalbeli technológiákkal és anyagokkal ? például rozsdamentes acéllal ? rendelkeznek, technológiailag kifogástalanok, miközben élettel töltik meg a konyhát ? mondta el Starck. A The Showroomban bemutatott Gorenje by Starck kollekciót bárki megtekintheti a 2016-os Konyhakiállításon is.

A Gorenjéről

A 65 évvel ezelőtt alapított Gorenje egyike a vezető európai háztartási készülék gyártóknak, amely egyesíti a korszerű technológiákat a kiváló designnal és a kitűnő ár-értékaránnyal. Az innovatív, technológiailag tökéletesített, környezetbarát és stílusos Gorenje készülékeket több mint 70 országban értékesítik. A dizájn a legfontosabb eleme a Gorenje márkaidentitásának. A dizájnon keresztül Gorenje dacol a hagyományos formákkal rendelkező háztartási készülékekkel és új távlatokat nyitott a holisztikus felhasználói élményekben. A Gorenje úttörő szerepet vállalt a neves tervezőkkel való összefogásban; az első kooperáció Pininfarinával volt, majd Ora Ito és Karim Rashid következtek, és most a legújabb együttműködése Philippe Starck-kal.

Szóljon hozzá!