ZETApress

hírportál

Új feladat új vezetővel

Kis TündeÚj befektetésösztönzési főosztályvezetővel erősít a Nemzeti Befektetési Ügynökség. Január 1-jétől Kis Tünde személyében új vezető csatlakozott a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) csapatához. Feladata a befektetés- és ügyfél-orientált működés további erősítése lesz.

A PwC Magyarországtól érkező, másfél évtizedes befektetésösztönzési tapasztalattal rendelkező szakember legfontosabb feladata a Befektetésösztönzési Főosztály vezetőjeként a főosztály struktúrájának átalakítása, valamint az ügyfélközpontú működés további erősítése lesz.

Kis Tünde a PricewaterhouseCooper Magyarországnál töltött másfél évtized során multinacionális vállalatok nagyberuházásainak előkészítése mellett állami támogatásokkal foglalkozott. Kétéves müncheni kiküldetése során Keletközép-Európában megvalósuló, kiemelt jelentőséggel bíró beruházási projektek előkészítéséhez és lebonyolításához biztosított tanácsadási tevékenységeket, valamint a beruházási és állami támogatási ügyekhez kapcsolódó tanácsadási tevékenységeket koordinálta.

Feladata a HIPA-nál a versenyszférában szerzett tapasztalatait hasznosítva az ügyféligényekhez még jobban illeszkedő ágazati tanácsadói rendszer kialakítása, hozzájárulva azon stratégiai célhoz, hogy a HIPA a kelet-közép-európai régió legjobb befektetési ügynökségévé váljon, és hogy a térségben Magyarországon legyen a legmagasabb az egy főre jutó külföldi működő tőke (FDI) értéke.

HITA-ból HIPA lett

A magyar kormány annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban elősegítse a külföldi működőtőke Magyarországra áramlását, a HITA jogutódjaként létrehozta a Nemzeti Befektetési Ügynökséget (HIPA), mely a rendszerváltás óta az első kizárólagosan befektetésösztönzéssel foglalkozó kormányzati háttérintézmény. A HIPA hatékonyabb működéssel, koncentrált, proaktiv munkával folytatja a potenciális befektetők felkutatását és Magyarországon megvalósuló beruházásaik elősegítését, valamint after care tevékenységével elősegíti reinvesztíciós terveik megvalósítását.

Szóljon hozzá!