ZETApress

hírportál

Kiderültek a legjobbak

A tehetségekért küzdenek a hazai vállalatok. Tegnap este a Larus Rendezvényközpontban kiderült, kik a Legjobb Munkahelyek a Comlab Kft. Aon Legjobb Munkahelyek Díjátadó Gáláján.

Az Aon Hewitt immár tizenöt éve vizsgálja, hogy melyek a Legjobb Munkahelyek hazánkban, és vajon mitől legjobbak a legjobbak. A legfrissebb felmérésből nemcsak az derül ki, hogy kik állnak a lista élén, hanem az is, hogy a hazai vállalatok számára mi jelenti a legnagyobb kihívást. ? A 2015-ös évet a munkaerőért folytatott küzdelem jellemzi, ezt igazolják az adatok is. Egyre több vállalatnak okoz gondot nem csupán a tehetségek megtartása, hanem a céghez vonzása is ? összegezte a kutatás eredményeit Veres Rita, az Aon Hewitt cégvezetője. ? A versenyszférában még több munkahelyre van szükség, amihez biztosítani kell a megfelelő képzettségű és mennyiségű munkaerőt, de a hazai bérek felzárkóztatását sem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen a fiatalok itthon tartásához a versenyképes fizetések elengedhetetlenek ? hangsúlyozta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

Pillanatnyilag ugyanis a magyar munkavállalók csupán 43 százaléka gondolja, hogy a vállalat képes ott tartani legjobb embereit és kevesebb, mint minden második dolgozó érzi, hogy rendelkezésükre áll a munkavégzéshez szükséges ? mennyiségű és minőségű ? erőforrás. Pedig a tehetségek megtartása és megtalálása minden vállalat sikerre szomjazó vezetője számára kulcsfontosságú kell, hogy legyen, mert a legértékesebbek jellemzően csak a legjobb munkahelyeken szeretnek dolgozni.

De kik a Legjobbak?

Az Aon Hewitt tizenötödik születésnapját ünneplő Legjobb Munkahely felmérése alapján 16 vállalat tartozik idén a Legjobbak közé. A program 2001-es indítása óta közel kétezer vállalat vett részt a felmérésben, és több mint 400 ezer munkavállaló visszajelzése adott képet a magyar munkaerőpiac alakulásáról. Az idei kutatásban 76 vállalat vett részt, a 32 ezer megkérdezett munkavállaló és a felmérésbe bevont 450 felső-vezető válaszai alapján 2015 Legjobb Munkahelyei 50-250 fő: Alpiq Csepeli Vállalatcsoport, Cisco Systems Magyarország Kft., Faulhaber Motors Hungaria Kft., Hilti Hungária Kft., Atlas Copco-Industrial Technique Hungary Kft., Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt., Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., MAPEI Kft., Veeva Systems Hungary Kft. 250-1000 fő: B. Braun Avitum Hungary Egészségügyi Szolgáltató Zrt., DECATHLON Magyarország, Eurofamily. 1000+ fő: Allianz Hungária Zrt., Diageo Üzletviteli Szolgáltatások Kft., dm Kft., McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft.

Az elkötelezett munkatárs jobban teljesít, és a cég sikereit sajátjának érzi. Az idén kitüntetett vállalatok meg is tesznek mindent a sikerért: dolgozóik 79 százaléka érzi úgy, hogy a szervezetükről, mint munkahelyről kialakult külső kép, az ?employer brand? összhangban áll személyes tapasztalataikkal. Ennek fontos eleme, hogy a Legjobbaknál megkérdezettek 81 százaléka ért egyet azzal, hogy ha a vállalat sikeresen eléri a kitűzött céljait, a pénzügyi eredményekből a dolgozók is részesülnek, szemben az 55 százalékos magyar átlaggal. Ezenkívül a felső-vezetés emberközpontúsága és őszinte kommunikációja, a fejlődési és előrelépési lehetőségek, az elismerés, valamint a hatékony munkavégzés feltételeinek megteremtése különbözteti meg leginkább a Legjobbakat. Azt, hogy ez megtérülő befektetés, a pénzügyi mutatók is igazolják. ? Az Aon Hewitt kutatásai egyértelmű összefüggést mutatnak az elkötelezettség szintje és a vállalat pénzügyi teljesítménye között. A Legjobb Munkahelyek 57 százalékkal magasabb részvényesi megtérülést tudnak garantálni ? fogalmazott Köcse Bálint, a Legjobb Munkahely Felmérés projektvezetője.

Azoknak a munkahelyeknek, amelyek a munkavállalói igények szem előtt tartásával Legjobbakká válnak, lényegesen kevesebb, a fluktuációhoz hasonló problémával kell megküzdeniük. Ha egy alkalmazott elkötelezett a munkaadója iránt, jóval nagyobb az esélye, hogy nem keres új állást, ráadásul jobban is teljesít munkaidejében. Jól bizonyítja a munkaadók befektetésének eredményességét, hogy a magasabb elkötelezettségű kollégákkal dolgozó gyáregységek esetében kevesebb a minőségi hiba és a munkabiztonsággal kapcsolatos kártérítési igény is.

Küzdelem a munkavállalókért

Pillanatnyilag egy átlagos magyar vállalatnál a dolgozók 62 százaléka elkötelezett cége felé, ők azok a munkavállalók, akik ajánlják a szervezetet, mint potenciális munkahelyet, nem terveznek állást változtatni és elvárásokon felül teljesítenek a vállalat céljainak érdekében. Ez meghaladja az európai szintet (57%), és megfelel a globális értéknek. Itthon a dolgozók a globális mintának megfelelően leginkább közvetlen felettesükkel és munkatársaikkal elégedettek, míg legkritikusabban fizetésükről és előrelépési lehetőségeikről nyilatkoznak.

Ugyanakkor a tehetségek megszerzéséért és megtartásáért folytatott versenyből is fakadó munkaerőhiány egyre nagyobb frusztrációt okoz a munkahelyeken, ez növeli a stresszt és rontja a munka-magánélet egyensúlyát. Ma Magyarországon minden ötödik munkavállalónak kimondottan nehézséget okoz a munkájával járó stressz kezelése, és nem tudja megteremteni a munkája és a magánélete közötti egyensúlyt: ? Az igazi kihívást az okozza, hogy a vállalatoknak ebben a feszült környezetben kell ösztönözniük, motiválniuk és megtartaniuk a jelenlegi kollégákat, akikre egyre nagyobb nyomás nehezedik ? teszi hozzá Veres Rita.

Az Aon Hewitt Legjobb Munkahely Felmérés

A program 2001-es indítása óta több mint kétezer vállalat, 400 ezer munkavállalója vett részt a Legjobb Munkahely Felmérésben. Azok a cégek jelentkezhetnek, amelyek legalább 50 teljes munkaidős alkalmazottal rendelkeznek és minimum 3 éve működnek Magyarországon. Az Aon Hewitt a munkatársaknak és felső-vezetőknek szánt kérdőívek alapján, egy 6 fokú válaszadási skálás rendszer, illetve indexeredmények alapján hirdet eredményt. A felmérés azokra a mutatókra összpontosít, amelyek a magas munkavállalói elkötelezettség és a fenntartható üzleti eredmények elérését szolgálják.

Az Aon Hewitt

Az Aon Hewitt a világ első számú humánerőforrás és outsourcing tanácsadója. Partnerei üzleti eredményeinek növelése érdekében a legösszetettebb javadalmazási és tehetségmenedzsment kihívásokra is kínál megoldást, a kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásokat is beleértve. Az Aon Hewitt különböző stratégiákat dolgoz ki, valósít meg, kommunikál és adminisztrál a humánerőforrás, a nyugdíj, a befektetések, az egészségügy, a javadalmazás és a tehetségmenedzsment területén. Világszerte 90 országban 29 ezer munkatárs azon dolgozik, hogy jobb munkahelyeket teremtsen ügyfelei és azok alkalmazottai számára.

Szóljon hozzá!