ZETApress

hírportál

Újabb vezércserék a MÁV-nál

Andrási MiklósAndrási Miklós elnök-vezérigazgatói kinevezését követően ismét változik a MÁV Zrt. vezetése. Távozik vezérigazgatói posztjáról Heinczinger István, megújul a vasúttársaság Igazgatósága ? tudtuk meg Sajtószolgálatuktól.

Heinczinger István munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg november 15-i hatállyal. Egy hónapos felmondási idejére járó munkabérén túl más juttatást, végkielégítést nem kap. Feladatait az elnök-vezérigazgató veszi át.

Részben kicserélődik a MÁV Zrt. Igazgatósága, amely mától az alábbi személyi összetételben működik tovább: elnök: Andrási Miklós; tagok: Derzsi András, Kozák Tamás, Dr. Mosóczi László, Nátrán Roland. Az új igazgatósági tagok kinevezése 2012. december 31-ig szól.

Igazgatósági tagságáról már korábban lemondott Seregélyes Kálmán és Varga András, és ma ugyanígy döntött Heinczinger István is. Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter tegnap visszahívta a testületből Balogh Andrást és Kalmár Istvánt.

A helyközi közösségi közlekedés átalakításának meghatározó eleme az érintett vállalatok működési-, méret- és eszközhatékonyságának javítása, finanszírozási helyzetének rendezése. E tervek elkötelezett és sikeres végrehajtását várja el a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter az új felállású Igazgatóságtól és menedzsmenttől.

Szóljon hozzá!