ZETApress

hírportál

Díjak intelligenseknek

Az év intelligens vállalata nyerteseiDíjazták a legintelligensebb cégeket. Immár második alkalommal került átadásra az Év intelligens vállalata-díj, amely elismerésben ezúttal négy céget is részesített a hazai Mensa ? tudatták sajtósaik.

Tavaly első alkalommal került megrendezésre az Év intelligens vállalata-verseny, amelyen akkor 18 vállalat indult el. Idén már 27 nevező cég küzdött az elismerés megszerzéséért. A versenyen a feladat egyszerű: a vállalatot képviselő munkavállalóknak, két fordulóban a legmagasabb intelligenciaátlagot kell elérniük. Az első lépcső egy online teszt, amelyen a legjobb eredményt írókat kérik fel a második lépcsőben való részvételre. A második lépcső már a személyes jelenlétet igénylő, hivatalos Mensa teszt.

? Amíg tavaly a vállalatok összesen valamivel több mint félszáz munkavállalót delegáltak, 2015-ben már közel ezret ? számolt be Rutai Gábor, Mensa tag, a díj alapítója. Elmondta, hogy bízik a díj reputációjának további erősödésében és hogy évről-évre egyre több vállalat méretteti majd meg magát a versenyen. A díjhoz hasonló kezdeményezés még sehol a világon nem volt, nem csoda, hogy több külföldi ország is érdeklődik iránta. ? Intelligens vállalatnak lenni tehát nagy érdem, amit a díj iránti egyre fokozódó érdeklődés is mutat! ? tette hozzá.

A díjátadó ünnepségen felszólalt Nagy Lantos Balázs, a Mensa HungarIQa elnöke és Balanyi Bibiána is, aki idén lett az egyes országok szövetségeit tömörítő nemzetközi Mensa elnöke. ? Jó látni, hogy egyre több vállalat látja be, hogy a kiemelkedően magas IQ-val rendelkező munkavállaló rengeteg hozzáadott értéket jelent egy cég működésében ? emelte ki Bibiána.

A verseny szervezői három kategóriában − kis-, közép- és nagyvállalat − osztottak díjat. Idén a kisvállalati kategória győztese a pénzintézetek informatikai igényeinek kiszolgálására szakosodott suIT Solutions Kft. lett. Középvállalati kategóriában a Sigma Technology Kft. nyert, amely nemzetközi színtérre szállít informatikai és mérnöki megoldásokat. A nagyvállalati kategóriából két győztes került ki holtversenyben, mégpedig a 2014-es címét megvédő Ericsson és az idén először induló Nokia Networks. Ez annyit jelent, hogy mindkét nagyvállalat tudott legalább 40 olyan munkavállalót delegálni, akik a hivatalos Mensa tesztet maximális eredménnyel írták meg. A szervezők a helyszínen bejelentették, hogy jövőre módosításra kerül a versenyszabályzat annak érdekében, hogy holtverseny esetén is dönteni lehessen.

? Mindig biztosak voltunk abban, hogy a szakma legintelligensebb emberei dolgoznak nálunk. Örülünk neki, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ez a verseny bebizonyította, jól választottunk munkatársakat. Ez mindig is fontos volt számunkra. Hisszük, hogy együtt minden területen a legjobbat tudjuk nyújtani ? fogalmazta meg a suIT Solutions.

? Sokan biztosan azt gondolják, hogy egy ilyen, most már elismerten intelligens mérnöki szolgáltató vállalatot vezetni, mint a Sigma Technology, hatalmas szellemi teljesítményt kíván. Én azt mondom, nem feltétlenül: sok okos kollégát irányítani annyit tesz, mint minden szerepkörre kiválasztani a legalkalmasabb embert, aki ? és ez a legfontosabb ? az adott területen többnyire sokkal okosabb annál, aki választ. Ezután már csak annyi a feladatunk, hogy keretet és irányt adjunk a munkájuknak. Mivel a budapesti irodánk kétharmada részt vett az Év Intelligens Vállalata 2015 versenyben, és a középvállalati kategóriát az elméletileg lehetséges legmagasabb pontszámmal nyertük meg, minden túlzás nélkül mondhatom, hogy csupa kimagaslóan intelligens szoftverfejlesztő, szakszövegíró és grafikus között dolgozhatom azon, hogy a technológiát használhatóvá tegyük ? kommentálta Nagy György, a középvállalati versenyt megnyerő Sigma Technology ügyvezetője az eredményt.

Nokia Networks az Év intelligens nagyvállalata? Már magának a megmérettetésnek is örültünk, ez meglátszott az önkéntesen résztvevők létszámán is. 150 munkavállalóval a legnagyobb csapatot delegáltuk. Köszönöm a munkatársaimnak, akik részvételükkel segítettek a Nokia Networks-nek elnyerni az Év intelligens vállalata 2015-díjat! ? fogalmazta meg Zagyva Béla, a Nokia Networks ügyvezető igazgatója.

? Óriási eredmény számunkra, hogy tavaly után idén is mi nyertük meg ezt a díjat, kollégáink ismét bizonyítottak. A világ mobilforgalmának 40%-a ericssonos hálózatokon keresztül történik, büszkeséggel tölt el, hogy ilyen kiemelkedő mérnöki csapattal fejleszthetjük a jövő hálózatait és a közel kétezer fős magyarországi vállalat munkatársainak döntő szerepe van a Hálózatba Kapcsolt Társadalom víziónk megvalósításában ? mondta Jakab Roland, az Ericsson ügyvezetője, aki már másodszor vehette át az elismerést.

Szóljon hozzá!