ZETApress

hírportál

Új irányítási struktúra a MÁV ZRt-nél

A társaság előtt álló új típusú szakmai feladatok teljesítése, illetve a vasúttársaság átalakításának eredményes megvalósítása érdekében 2006. november 14?től a MÁV ZRt. menedzsmentje új struktúrában működik.

Az új struktúrában elkülönül az elnöki és a vezérigazgatói tisztség. Az elnök kiemelt feladata a társaság átalakítása, míg a vezérigazgató a MÁV ZRt. szakmai és operatív irányításáért felelős.

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter a MÁV ZRt elnöki posztjára Kamarás Miklóst nevezte ki, aki eddigi szakmai pályafutása során nagy tapasztalatot szerzett a stratégiai átalakítások terén. A vezérigazgatói tisztségre a miniszter Heinczinger Istvánt, eddigi általános vezérigazgató helyettest nevezte ki.

Kamarás Miklós a Gépipari Műszaki Főiskolán, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. Okleveles könyvvizsgáló és adótanácsadó.

1972?1990 között az ÉPGÉP-nél töltött be különböző vezető pozíciókat, majd a vállalat vezérigazgatója volt. 1995 és 1998 között az ÁPV Zrt. vezérigazgató- helyettese. 1998-tól a Deloitte & Touche Magyarország partnereként és más könyvvizsgáló cégek vezetőjeként dolgozott.

2002 és 2004 között az ÁPV Zrt. vezérigazgatója és a társaság igazgatóságának tagja. Az utóbbi években több gazdasági társaságban töltött be vezető tisztséget: Rába Rt. Igazgatóságának elnöke, Budapest AirPort Rt. igazgatóságának elnöke, MOL Rt. felügyelő bizottságának elnöke, és a Baugép Kft. felügyelő bizottságának elnöke volt. Jelenleg a MOL Nyrt. igazgatóságának tagja és a Vértesi Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke. 2006. november 01.-től a Magyar Államvasutak Zrt. Igazgatóságának a tagja.

Szóljon hozzá!