ZETApress

hírportál

Árverés interneten

Halasi Tibor igazgatósági elnökElindul az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése. Átláthatóbb, gyorsabb, eredményesebb folyamatok lesznek. Az átláthatóságot és a nyilvánosságot teljes körűen biztosító rendszert Fónagy János, az NFM államtitkára és Dr. Halasi Tibor, az MNV Zrt. igazgatóságának elnöke indította el.

A költséghatékonyság mellett a rendszer nagy előnye, hogy a hagyományos eljárásoknál sokkal gyorsabb, rugalmasabb és olajozottabb értékesítési folyamatokat tesz lehetővé. A weboldalukon ügyfélkapus regisztrációt követően lehet licitálni. ? Az állami vagyon költségtakarékos, értékmegőrző felhasználása mellett a magyar kormány kulcsfontosságúnak tartja a közös tulajdon hatékony, gyors értékesítését, ezért a vagyontörvény módosításával lehetővé tette, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elindítsa elektronikus árverési portálját ? mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az e-licit felület ünnepélyes átadásán.

Magyarország kormányának döntése értelmében, az NFM és az MNV Zrt. együttműködésében ma délben elindult az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése. Az Elektronikus Aukciós Rendszer olyan online árverési felület, amelyen a magyar állam tulajdonában álló, az állami feladat ellátásához nem szükséges vagyontárgyakra lehet licitálni. ? A rendszer működésével valóra válhat az a kormányzati cél, hogy az állami vagyontárgyakat nagy tételben, rugalmasan értékesíthessük, és a bevételt a köz javára fordíthassuk ? emelte ki Fónagy János parlamenti államtitkár. ? A rendszerről elmondható, hogy a XXI. század elvárásainak megfelelő technológiát alkalmaz, költséghatékonyabb és gyorsabb, mint az eddigi módszerek. A vevőjelöltek szélesebb köréhez juthat el, ezáltal erősítve a versenyt az értékesítések során ? hangsúlyozta Dr. Halasi Tibor igazgatósági elnök.

Szóljon hozzá!