ZETApress

hírportál

Kitűntették az E & Y-t

illusztrációIsmét nemzetközi díjat nyert az Ernst & Young magyarországi adóosztálya: Az Ernst & Young magyarországi adóosztálya ismét megkapta Az Év Transzferár Tanácsadója elismerést az Európai Adótanácsadók Díjátadóján ? tudtuk meg Gádor Krisztinától.

A vállalat továbbra is nagy hangsúlyt helyez transzferár szolgáltatásaira ? idén kiadott felmérése szerint számos hazai vállalat nem készült fel a transzferár dokumentáció és az adóvizsgálatok kapcsán felmerülő kérdésekre. Az Ernst & Young magyarországi irodáját az International Tax Review tüntette ki. A nemzetközi adóstratégiákkal foglalkozó kiadvány 24 országban választotta ki az adótanácsadás és transzferár tanácsadás területén legeredményesebb vállalatokat. A magyarországi Év Transzferár Tanácsadója-díjat eddig kétszer ítélték oda és mindkét alkalommal az Ernst & Young kapta meg.

Megtisztelő elismerés számunkra a díj újbóli megszerzése, hiszen a transzferár-szolgáltatások nagyon fontos részét képzik az adó-tanácsadási üzletágunknak ? értékelte a kitüntetést Szabó Dénes, az Ernst & Young transzferárazásért felelős partnere. ? Bár 2003-óta van rá magyar törvényi szabályozás, és a nagyvállalatok jelentős hányada tisztában van a transzferárazás legfontosabb kérdéseivel, a dokumentáció elkészítése és az adóvizsgálatok során problémákra számítanak ? tette hozzá.

Idei nyertes pályázatában az Ernst & Young leginkább a transzferár-tanácsadó csapat szakmai felkészültségére összpontosított, és kiemelte, hogy a csapat erősségei közé tartozik a komplex adótervezési és árazási problémák megoldása (különösen pénzügyi és az energetikai szektorban), valamint a transzferárakkal kapcsolatos jogviták kezelése.

Az E & Y idén kiadott Transzferárazás Magyarországon című felmérése szerint a cégek nyolc százaléka még mindig nem készítette el a szükséges transzferár dokumentációt, holott ellenőrzési során az APEH egyre inkább részletekbe menően is vizsgálja azt. A megkérdezett vállalatok 40 százalékánál az adóhatóság már vizsgálta a dokumentációt és a tapasztalatok alapján az adóhatósági kifogás akkor az esetek többségében a nyilvántartás formai elemeire és nem a konkrét transzferár-képzésre vonatkozott. ? Az elmúlt hónapok tapasztalata az, hogy egyre több a tartalmi kérdés és megállapítás. Már nem elég a formálisan megfelelő dokumentáció, annak tartalmát is meg kell tudni védeni az APEH ellenőrzések során ? mondta Szabó Dénes. Az Ernst & Young Transzferár tanácsadói szolgáltatása a vállalatok transzferárazási szabályozásainak és folyamatainak felülvizsgálatában, dokumentációjában és adóellenőrzések során nyújt segítséget.

Az Ernst & Young

Az E & Y egyike a vezető könyvvizsgáló, adó, tranzakciós és üzleti tanácsadási szolgáltató vállalatoknak. Világszerte 130 országban 144 ezer munkatársukat kötik össze cégük meghatározó értékei és a minőség iránti szilárd elkötelezettségük. Így segítik ügyfeleiket, munkatársaikat és szélesebb környezetüket lehetőségeik teljes körű kihasználásában. További információkat honlapjukon találhatunk.

Szóljon hozzá!