ZETApress

hírportál

Híd a világhálón

Startup.Coach = találkozóhely induló cégeknek. Az új magyar szolgáltatás virtuális találkahelyként szolgál a kezdővállalkozások számára. Az alapítók célja a közösségépítés, a befektető keresés támogatása, a tanácsadók és vállalkozók egymásra találásának segítése ? tudtuk meg délelőtt az Erzsébet téri Design Terminálon.

Az alapító Magyar Telefon-Média Intézet célja a közösségépítés, a befektetőkeresés támogatása, a tanácsadók és vállalkozók egymásra találásának segítése. A projekt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tanácsadói osztályának és a klingersynergy tanácsadói hálózatának segítségével segíti a startupokat a fejlesztések műszaki és üzleti validálásában.

A Startup.Coach egy teljesen újszerű közösségi oldal, amely a közös munkáról szól. Ez az új webes felület kifejezetten az induló innovatív vállalkozásokat segíti többek között a bemutatkozásban, ismertté válásban és a befektetők megtalálásában. Lehetőséget ad arra, hogy egyéni vállalkozók és cégek bemutathassák saját projektjüket, szolgáltatásukat, kampányokat indíthassanak, nyilvántarthassák befektetőiket és eladásaikat, vállalásaikat. A Startup.Coach célja, hogy a vállalkozásoknak szakmai támogatást és ismertséget biztosítson a legnehezebb időszakban, az indulás első két évében.

A projektek népszerűsítésére kampányok indíthatók, egyrészt azért, hogy összejöjjön a pénz a beindításához (fundraising), másrészt termékértékesítésre, partnerszerzésre. A Startup.Coach-on regisztráló cégek adatbázisához több ember kapcsolódhat. Egy cég munkatársai vagy egy projektben az üzlettársak, közös innováció esetén a feltalálótársak. A felhasználók létrehozhatnak közös projekteket, így egy céltervnek több gazdája lehet, magánszemélyek és cégek egyaránt. Ha a célterv már megvan, az oldalra többféle tartalmat is fel lehet tölteni ezzel kapcsolatban: videót, prezentációt, fotógalériát, szöveges leírást, idővonalat.

A tagok a weboldalt a működés első éveiben ügyfélkapcsolat-kezelésre, webáruház működtetésére és ügyviteli nyilvántartó szoftverként is használhatják. A Startup.Coach mindezek mellett összekapcsolja az innovációs ökoszisztéma jelenleg szigetszerűen működő szereplőit. A vállalkozások elérésében BKIK partnerséggel, illetve a kamarai rendszerben elérhető, már regisztrált innovatív cégek közvetlen meghívásával kívánják a szolgáltatást minden érdekelt hazai céghez eljuttatni. A Startup.Coach a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által megvalósított innovatív vállalkozási térképpel szintén kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésre törekszik, hiszen a hivatal adatbázisában szereplők a most bemutatott szolgáltatások elsődleges célpontjai.

A Startup.Coach délelőtti sajtótájékoztatóján bemutatott szolgáltatás nemcsak összegyűjti a vállalkozásokat, távolabbi célként segíti azokat beilleszkedni a hazai és nemzetközi innovációs ökoszisztémába. Ezt a célt támogatja nemzetközi hálózatával a Magyar Nemzeti Kereskedő Ház, amely az oldalon megjelenő cégeknek kínál segítséget termékeik, szolgáltatásaik nemzetközi piacra vitelében. Az oldal jelenleg korai béta fázisban már fogadja az első regisztrálókat. A projekt az Intelligens vállalkozói hálózat létrehozása című, GOP-3.3.2-2013-0062 azonosítószámú pályázat keretében valósult meg.

Szóljon hozzá!