ZETApress

hírportál

Költözik a Nokia

Az utóbbi évek egyik legnagyobb irodabérleti tranzakciójáról tájékoztatták délelőtt a sajtót a Mátyás utcai Budapest Music Center Könyvtárában: a Nokia Networks magyarországi vállalata a ferencvárosi Köztelek és Czuczor utcákból a Corvin Sétányra, egy nyolcemeletes irodaházba költözik.

A 25 ezer négyzetméteres székház kivitelezése év eleje óta nagy lendülettel halad és ezzel megkezdődött a nagyszabású Corvin Sétány program keleti lezáró tömbjének a beépítése. ? Több mint egy éves tendereztetési folyamat végén a Nokia Networks a Corvin Sétányt választotta új székházának helyszínéül. A FUTUREAL Csoport által fejlesztett, 25 ezer négyzetméter bérbe adható alapterületű irodaház 2016 végére készül el és magába foglal majd egy hipermodern kutatólaboratóriumot is. Az épületet a széleskörű nemzetközi alkotói közösség díjas (FIABCI, 2006) Zoboki-Demeter és Társai építész iroda tervezte. Ez az egyik legnagyobb bérbeadás a válság óta a hazai irodapiacon ? mondta Futó Péter, a Futureal alapítója és társtulajdonosa.

A Nokia Networks egyike a világ legnagyobb, telekommunikációs megoldásokat szolgáltató cégeinek. A Nokia piacvezető a széles sávú mobil hálózatok fejlesztésében és tervezésében, beleértve a 4G hálózatokat is. Az új központ ad majd helyet a Nokia Networks Globális Technológiai Központnak, és ezzel az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs K+F központja lesz. ? Amikor eldöntöttük, hogy magyarországi irodánknak bővülő létszámunk és változó igényeink miatt új otthont keresünk, azt is elhatároztuk, hogy a lehető legjobb munkakörülmények megteremtése érdekében olyan irodaházat építtetünk, amely hosszú távon maximálisan kielégíti vállalatunk igényeit. A Corvin Sétányon épülő új irodaház a rendelkezésre álló legkorszerűbb munkakörnyezetet nyújtja a kutatás-fejlesztési munkánkhoz, és egyben kiváló közlekedési infrastruktúrát és szolgáltatási környezetet biztosít magasan képzett munkatársainknak ? mondta Zagyva Béla, a Nokia Networks magyarországi ügyvezető igazgatója.

? A ház különleges technológiai elvárásokat teljesít az A-kategóriás irodaházakon belül is; kiemelkedően magas elektromos kapacitással, kiépített kettős betáppal, ergonomikus, előválasztóval ellátott lift rendszerrel és BREEAM-tanúsítvánnyal. A parkolási igényeket a mélygarázson kívül külön a Nokia számára épülő parkolóház biztosítja, az éttermek az épület földszintjén találhatók majd ? emelte ki Dr. Futó Péter.

Az új épület nem csupán az itt dolgozók munkakörnyezetéül szolgál majd, a földszinti nyitott terek a sétány gyalogosforgalma számára is átjárhatók lesznek, így az irodaház tökéletesen integrálódik a városi szövetbe. A sétányt lezáró új irodakomplexummal egyidejűleg jövőre elkészül az oda vezető parkosított sétányszakasz is, Andor Anikó tájépítész tervei alapján. Ezáltal megvalósul a tervasztalon 15 évvel ezelőtt megálmodott 800 méter hosszú gyalogos kapcsolat a József körút és a Szigony utca között.

A Corvin Sétány Közép-Kelet-Európa legnagyobb városfejlesztési projektje, melyben eddig majd 50 ezer négyzetméter iroda, több mint 800 teremgarázs-hely, több mint 1100 lakás 600 darab parkolóval, negyvenezer m2 kereskedelem, a hozzá tartozó 800 parkolóval és egy 3000 négyzetméteres fitnesz létesítmény épült meg. A Futureal Csoport 2004-ben indította el a projektet, amely várhatóan 2018-2020-ra zárul le. A projekt tervezési munkálataiban eddig közel 30 hazai, illetve külföldi tervező vett részt.

A Corvin Sétány Magyarországon elsőként nyerte el 2014 őszén a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként számon tartott elismerést, az Urban Land Institute Global Award for Excellence-díját. Az 1936-ban alapított, washingtoni székhelyű Urban Land Institute non-profit, oktatással és kutatással foglalkozó, 32 ezer tagot számláló nemzetközi civil szervezet, melynek célja a felelős területhasználat és ingatlanfejlesztés ügyének felkarolása és egy erős, nemzetközi szakmai közösség összefogása. A szervezet 11 tagú zsűrije tavaly 36. alkalommal jutalmazta a legjobbakat az ULI Global Awards for Excellence díjával. A győztes projektek elbírálásánál épp olyan fontos szempont volt a felelős terület-használat, mint a létrejött fejlesztés környezetre gyakorolt hatása, építészeti minősége, a fejlesztők és a helyi szervezetek közötti együttműködés, a megvalósítás során alkalmazott finanszírozási megoldások, illetve a helyi közösségi és társadalmi igényeknek való megfelelés.

A Nokia

A Nokia tevékenysége felöleli az összekapcsolt világot, hogy a technológia humán oldalára összpontosítva segítse az emberek boldogulását. Mindhárom üzletágunk vezető szerepet tölt be a maga területén. A Nokia Networks széles-sávú hálózati szoftvereket és szolgáltatásokat nyújt; a HERE térképalapú szolgáltatásokkal, navigációval és intelligens helymeghatározással, míg a Nokia Technologies előrehaladott telekommunikációs fejlesztésekkel és szabadalmakkal foglalkozik. Az iparág élvonalában működő Nokia Networks széles-sávú infrastruktúrát, szoftvereket és szolgáltatásokat nyújt. A legelső GSM-hívástól az első LTE-hívásig diktáltuk a fejlődés ütemét, mely az olyan jövőbeli technológiákkal folytatódik mint az 5G. Közel 5 milliárd előfizetőt kiszolgáló hálózati operátor ügyfeleinkkel közösen élünk az összekapcsolt világ adta lehetőségekkel és segítünk megfelelni a kihívásoknak.

Szóljon hozzá!