ZETApress

hírportál

FŐGÁZ gáz SUEZ-nek

Horváth Péter elnök-vezérigazgatóA FŐGÁZ láthatja el a jövőben az E.ON és a GDF SUEZ lakossági földgázfogyasztóit. Az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ) szakmai irányítása alatt álló FŐGÁZ-t jelölte ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az E.ON és a GDF SUEZ földgáz egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználóinak ellátására.

A hivatal döntésének értelmében a FŐGÁZ veszi át az egyetemes földgázszolgáltatói engedélye visszavonását kérő társaságok mintegy 1,3 millió fogyasztóját, az E.ON esetében 2016. január 1-jétől, illetve a GDF SUEZ esetében 2016. július 1-jétől. A FŐGÁZ készen áll a két szolgáltató fogyasztóinak átvételére, a biztonságos földgázellátás garantálására az érintett 12 megyében, ezzel akár több mint kétmillió ügyfele lehet a társaságnak ? tudatta az ENKSZ Zrt.

? Jövő év közepére a FŐGÁZ ügyfeleinek száma meghaladhatja a kétmilliót, ezzel az ENKSZ-hez tartozó társaság biztosíthatja a földgázfelhasználók kétharmadának a kiemelkedő színvonalú földgázellátást. Az ENKSZ a lakosság és a magyar társadalom érdekeit tartja szem előtt, ezért a nemzeti közműszolgáltatáshoz tartozó társaságok eredményét visszaforgatja a jobb ügyfélkiszolgálás és a rezsicsökkentés tartóssá tétele érdekében ? mondta Horváth Péter, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatóhoz tartozó FŐGÁZ készen áll, hogy elláthassa az E.ON Energiaszolgáltató Kft. és a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. földgázfelhasználóit azok teljes ellátási területén. Miután a két társaság egyetemes szolgáltatói engedélyének visszavonását kérte, a MEKH a FŐGÁZ-t jelölte ki a két társaság földgázfelhasználóinak ellátására. A hivatal döntésének értelmében legkésőbb 2016. január 1-jétől Zala, Somogy, Veszprém, valamint Tolna, Baranya, és Fejér megyékben, illetve legkésőbb 2016. július elsejétől Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyékben a FŐGÁZ lehet a földgázfelhasználók új egyetemes szolgáltatója.

? Büszkék vagyunk arra, hogy a nemzeti közműszolgáltatás alapját biztosító FŐGÁZ további 1,3 millió földgázfelhasználó szolgáltatója lehet. Társaságunk az elmúlt időszakban kellőképpen felkészült az új fogyasztók ellátására. Az új ellátási terület nagysága és az ügyfelek számossága komoly kihívás elé állítja a FŐGÁZ-t. A feladat nagyságát mutatja, hogy az átállás hónapokat vehet igénybe. Szakértelmünkre és korábbi tapasztalatainkra építve magas színvonalon kívánjuk biztosítani a folyamatos gázellátást új ügyfeleink számára is ? emelte ki Dr. Laczó Sándor, a FŐGÁZ Zrt. vezérigazgatója.

A 2015. január végén született kormányhatározatnak megfelelően február második felében megalakult az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt, amelynek célja a rezsicsökkentés tartóssá tétele, az energiaellátás biztonságának erősítése, korszerű technológiák bevezetése és az ügyfélkiszolgálás egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé tétele. A Társaság intenzív munkájának eredményeként áprilistól már az egész ország területén igénybe lehet venni az ENKSZ-hez tartozó FŐGÁZ egyetemes földgázszolgáltatását. Az ENKSZ feladata a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer egységes, központi irányításának biztosítása, az állami közműszolgáltatások kialakítása és hosszú távú, fenntartható működtetése a földgáz-, a villamosenergia- és a távhőszolgáltatás ágazataiban, miközben nyereségét a szolgáltatás bővítésére, fejlesztésére és a rezsicsökkentésre fordítja.

Szóljon hozzá!