ZETApress

hírportál

Előrefizetős gázfogyasztás

Előrefizetős gázóraKözel négyszáz értékesítési ponttal bővült a FŐGÁZ előrefizetős gázmérőinek feltöltő hálózata. Januárjától a fővárosban 123, vidéken további 267 értékesítési ponttal bővült az ENKSZ-hez tartozó FŐGÁZ előrefizetős gázmérőinek feltöltő hálózata ? tudtuk meg Nagy Ákostól.

A nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer részeként működő társaság egyetemes szolgáltatása a lakosság számára áprilistól elérhető az ország teljes területén. A FŐGÁZ 2009-ben tette lehetővé az előrefizetős gázmérő használatát, amelynél a gázdíjak kifizetése nem utólag, hanem a kártyás telefonokhoz hasonlóan a fogyasztást megelőzően történik. Előrefizetős mérőt elsősorban a szociálisan rászoruló védendő fogyasztók esetében szerel fel a szolgáltató, amivel lehetővé válik a földgázfelhasználás jobb tervezése és megelőzhető a gázdíj tartozás növekedése.

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt a FŐGÁZ annak érdekében, hogy növelje ügyfelei elégedettségét és szolgáltatásának hatékonyságát, új értékesítési csatorna bevonásával bővítette feltöltőkártya-értékesítési helyeit. A bővítésnek köszönhetően a FŐGÁZ a meglévő ügyfélszolgálati értékesítési helyén túl az ország számos pontján a Lapker Zrt-hez tartozó üzlethálózat egységein keresztül is biztosítja az előrefizetős mérő feltöltésének lehetőségét. Az ügyfelek így már számos forgalmas helyen lévő újságárusnál, többek közt a Relay és Inmedio üzletekben is feltölthetik kártyáikat. Az új elfogadóhelyek kényelmes, gyors feltöltést tesznek lehetővé.

A bővítés óta az új terminálok segítségével az előrefizetős mérővel rendelkező ügyfelek már több tízezer sikeres feltöltést hajtottak végre. A FŐGÁZ-nál jelenleg országszerte több ezer felhasználó rendelkezik előrefizetős gázmérővel, akik korábban kizárólag a vállalat ügyfélszolgálati irodáiban tölthették fel kártyáikat. A vásárlás történhet bankkártyás, vagy készpénzes befizetéssel az üzletek nyitvatartási idejében, de legfeljebb 6-18 óra között. A FŐGÁZ a jövőben tovább kívánja növelni a feltöltő helyek számát, ezáltal kényelmesebbé és hatékonyabbá tenni a szolgáltatást. Az új feltöltő pontok listája és a feltöltési feltételek elérhetőek a FŐGÁZ honlapján, valamint az ügyfélszolgálati irodákban.

A FŐGÁZ

A több mint másfél évszázados múltra visszatekintő FŐGÁZ Zrt. országos kiterjedésű gázkereskedelmi és egyetemes szolgáltatási tevékenységével magas színvonalon biztosítja ügyfelei számára a folyamatos gázellátást. Az állami tulajdonban lévő vállalat az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt-hez tartozik és a hazai földgázipar meghatározó szereplőjeként több alkalommal elnyerte a Magyar Energiafogyasztók-díját, valamint a Superbrands-, a Business Superbrands- és a MagyarBrands-díjakat.

Szóljon hozzá!