ZETApress

hírportál

Tanácsadók a Novotelben

Május végéig tart a Közép-magyarországi legnagyobb tanácsadási program. Március végéig a pályázati keretösszeg 88%-ához jutottak hozzá budapesti és Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások, így 12%-nyi kifizetési kérelem várható még a programban ? tudtuk meg a délutáni közös sajtótájékoztatón.

A Rákóczi úti Novotel Budapest Centrum földszinti Rákóczi-termében ismertették az elmúlt években a vállalati tanácsadási program által nyújtott lehetőségeket. Emellett szó esett a program tapasztalatairól, a konzorciumi tagok részéről jelenleg ismert, várható jövőbeli pályázati lehetőségekről is. Továbbá felhívták a figyelmet a projektzáráshoz közeledve a kifizetési kérelmek benyújtásának sürgősségéről is a budapesti és Pest megyei vállalkozások számára elérhető Vállalati Tanácsadás Programot koordináló szervezetek ? az OTP Bank Nyrt, az OTP Hungaro-Projekt Kft, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdek-képviseleti Szövetség (KISOSZ) ? alkotta konzorcium képviselői.

Dr. Antalffy Gábor, a KISOSZ ügyvezetője előadásában említette a tanácsadási szolgáltatások részletezésének szakmai színvonalát, hogyan változott a program előrehaladása során a konzorciumi döntéshozatalok folytán, illetve a közvetítő szervezetek szerepéről is szó esett. Összegzésül elmondta, hogy a program befejező periódusában megállapítható, hogy a pályázat elérte a célját, általa rendkívül sok mikro- és kisvállalkozó jutott a napi működési költségeihez hozzájáruló és ez által versenyképességét javító uniós pénzügyi forráshoz.

Horváth László a Magyar Vállalkozás Fejlesztési Alapítvány (MVA) részéről szólt a programmal kapcsolatos tapasztalatokról, illetve a Vállalati Tanácsadás és az ahhoz hasonló vállalkozásfejlesztést célzó, kiírásra kerülő konstrukciókkal kapcsolatban észrevételeiket, javaslataikat osztotta meg. A programról további információk idekattintva elolvashatók, valamint a kijelölt ügyfélszolgálati irodákban elérhetők.

Szóljon hozzá!