ZETApress

hírportál

Raktárátadás Kőbányán

A Dreher Sörgyárak Zrt. közel félmilliárd forintos beruházásban bővítette kőbányai gyárának raktárkapacitását ? tudtuk meg a projektet lezáró délelőtti raktárátadó ünnepségen Pavel Kudryavtsev gyárigazgatótól, Kovács Róbert kőbányai polgármestertől és Marczinkó Zoltán Istvántól, az NGM kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárától.

A Dreher Sörgyárak Zrt. büszke rá, hogy a 2014. április 1-eje és 2015. március 31-e közti üzleti évben közel kétmilliárd forint értékű beruházást valósított meg, melynek egyik legfontosabb eleme a raktárkapacitás bővítése Kőbányán. A beruházás célja a vállalat logisztikai, illetve ellátási lánc teljesítményének növelése, hatékonyabbá tétele és az országos raktárkapacitás optimalizálása. Az új raktáraknak köszönhetően partnereinket, vevőinket közvetlenül tudjuk kiszolgálni, mely hozzájárul a kiszállítás tervezésének hatékonyabbá tételéhez és a logisztikai szolgáltatás rugalmasabbá válásához. Az átszervezett túraútvonalaknak köszönhetően nem csak a megtett kilométerek számát és a hozzákapcsolódó költségeket csökkentjük, de ezzel együtt a CO2 kibocsájtást is.

A közel 500 milliós beruházás eredményeként egy 2900 négyzetméteres, sátorraktár és egy 1500 négyzetméteres könnyűszerkezetes raktárépület áll rendelkezésre 2015 áprilisától. Az építkezés a tervezés kezdetétől a kivitelezés befejezéséig hét hónapot vett igénybe és 35 ezer hl extra raktárigény kielégítését célozta meg. A beruházás megtérülési időszaka egy év. A projekt növeli a vállalat versenyképességét, valamint bővíti a hazai gyártású sörök saját telephelyi készletezésének lehetőségét.

Új láncigazgató a sörellátásban

Lővei Péter ellátási lánc igazgatóként csatlakozott január végén a Dreher Sörgyárakhoz. A 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakember feladata az újonnan indult Ellátási Lánc szervezetének és munkájának integrálása a több mint hatszáz fős söripari vállalat működésébe. Péter több éves regionális tapasztalattal rendelkezik a söripari logisztika és ellátás területén. 2000-ben szerezte diplomáját a Budapesti Műszaki Főiskolán. Karrierjét 2000-ben, a Pepsi Magyarországnál kezdte tervezési és logisztikai feladatokkal, végül pedig az end-to-end ellátási lánc tervezéséért volt felelős. 2006-ban csatlakozott az Ottakringer Pécsi Sörfőzdéjéhez logisztikai, tervezési és beszerzési vezetőként, majd 2008-ban a Carlsberg csoporthoz váltott, ahol 2014 novemberéig dolgozott. A Carlsbergnél töltött évei alatt a szakember európai és ázsiai logisztikai stratégiát érintő fejlesztési projekteken dolgozott a csoport koppenhágai központjában; 2011-ben a délkelet-európai régióban vette át a horvátországi és a magyarországi vásárlói ellátási lánc vezetését; 2012-től a cég svájci székhelyű, globális ellátási láncért felelős központjában dolgozott a logisztikai és tervezési folyamatirányítás vezetőjeként.

A Dreher Sörgyárak Zrt.

A zrt. Magyarország első számú sörgyártójaként évente 440 millió korsó sörrel örvendezteti meg fogyasztóit. A vállalat több mint 160 éve, a sörgyár alapítása óta építi a sörkultúrát és patinás főzőházával, sörtúra programjával a mai napig ápolja a sörfőzési hagyományokat. Évente közvetve és közvetlenül közel 8000 család megélhetését biztosítja a sörgyártói tevékenysége mellett a vendéglátás, a beszállítói lánc és a kereskedelem területén.

Beszállítóinak 95 százaléka hazai kis- és középvállalkozás, akiktől 15 milliárd forint értékben rendel terméket és szolgáltatást. Évi közel 25 milliárd forinttal járul hozzá az államháztartáshoz jövedéki adó, ÁFA, termékdíj és egyéb járulékok formájában. A cég kőbányai sörgyárában készül az ország legnagyobb prémium márkája, a Dreher; Magyarország legerősebb vendéglátóipari söre, az Arany Ászok; és a sörgyári hagyományokat nevében is képviselő Kőbányai. A világ második számú sörgyártója, a SABMiller leányvállalataként a magyar márkák mellett világszerte közkedvelt söröket is forgalmaz, mint a Pilsner Urquell, a Közel, a HB, valamint a Miller Genuine Draft.

Jelenleg futó és tervezett Dreher CSR projekt a Dreher Üzleti Akadémia: vendéglátóipari képzés, tanácsadás és oktató program a Dreher Sörgyárak HoReCa (Hotel, Restaurant, Café) partnereinek, melynek célja első sorban a hazai kis- és középvállalkozások támogatása és fejlesztése; a Dreher Feszt: a Dreher Sörgyárak évente megrendezendő egynapos fesztiválja a sörgyár kőbányai telephelyének területén, rendszerint érdekes programokkal, finom ételekkel és sörökkel, valamint népszerű hazai fellépőkkel.

A Bernecker Kft.

A kivitelező kft. 2000-ben alakult meg. A száz százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozás fejlődése során minden szakágat lefedő munkatársi gárdával egészült ki. Fő tevékenységét tekintve a cég az elmúlt 14 évben három nagyobb üzleti területen nyújtott teljes körű szolgáltatást. Részt vett középületek építésében és átalakításában, a lakáspiaci szektorban több száz villa és társasház építését valósította meg fővállalkozóként, majd az ipari beruházások terén ért el jelentős sikereket. 2001. szeptember 1-ig teljes körűen bevezette és megszakítás nélkül működteti az ISO 9001:2000 szabvány által felállított követelményeknek megfelelő minőségirányítási rendszert. Ügyvezető igazgató: ifjabb Bakonyi Attila.

Szóljon hozzá!