ZETApress

hírportál

Öntödei gyártósorok

Prec-Cast CsarnokavatóÚjabb munkahelyeket teremt a sátoraljaújhelyi Prec-Cast Öntödei Kft. 12 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot avattak fel ma a Prec-Cast Öntödei Kft. központjában, Sátoraljaújhelyen ? tudatta Nyakas Laura.

Az új létesítmény megépítésével nem csak új fejlesztési lehetőségek nyílnak meg a magyar öntészet egyik legfontosabb szereplője, a Prec-Cast Öntödei Kft. előtt, de további munkahelyeket is tudnak teremteni. A most átadott beruházásnak köszönhetően közel 100 új munkahely létesül. A Prec-Cast 2014 januárjában Ipartelepítés a Prec-Cast Öntödei Kft-nél címen nyújtotta be a pályázatot, mellyel az új gyártócsarnok építését célozták meg. Az Észak-magyarországi Operatív Programnak (ÉMOP) köszönhetően összesen egymilliárd forintot fordíthattak a 12 ezer négyzetméteres gyártócsarnok elkészítésére. 2014 áprilisában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével letették az alapkövet és elkezdődhettek a munkálatok.

A csarnokot ma szalagátvágással avatta fel Magyar Levente, a KKM gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára és Wilhelm Rambold, a Prec-Cast Öntödei Kft. ügyvezető tulajdonosa. Rambold úr szerint a fejlesztést egyfelől a megnövekedett piaci igények indokolták, másrészt az, hogy a német anyacégtől termelési kapacitást készülnek elhozni, valamint új termékek gyártásának bevezetését is tervezik. ? Az új gyártócsarnokban fog megvalósulni a CNC megmunkálás, valamint minden egyéb megmunkálási folyamat. Az új helyszínnek köszönhetően egy helyen tudjuk majd elvégezni a teljes megmunkálási folyamatot az adott termékeken. Fontos szempont, hogy az új technológiával épült csarnok megújuló energiát is használ, amitől jelentős energiamegtakarítást várunk ? folytatta az ügyvezető tulajdonos.

Magyar Levente,  Wilhelm Rambold és Dr. Szabó Richárd? Örömteli érzés, hogy egy olyan avatóünnepségen vagyunk jelen, ami nem a Nyugat-Dunántúlon, hanem Kelet-Magyarországon valósul meg, ezért hálásak vagyunk a Prec-Cast Öntödei Kft-nek, hogy ezt a térséget választotta. A Prec-Cast Öntödei Kft. egy olyan családi vállalkozás, ami a német?magyar kapcsolatok egyik zászlóshajója ? mondta el Magyar Levente államtitkár.

A harmadik generáció óta 100 százalékban családi tulajdonú Prec-Cast Öntödei Kft. folyamatos bővülésével újabb és újabb munkahelyeket biztosít. A vezetőségnek fontos, hogy a térség szakemberi el tudjanak helyezkedni, ezt bizonyítja az is, hogy februárban támogatási szerződést írtak alá a Miskolci Egyetemmel. Az együttműködés révén hozzájárulnak a duális járműipari öntészeti szakirányos anyagmérnök képzés létrehozásához és az intézményi működtetés feltételeinek megteremtéséhez.

Szóljon hozzá!