ZETApress

hírportál

Milka csokik Fehérvárról

Gondoltad volna, hogy a hírességek is Milkát gyártanak?! Ki hitte volna, hogy egyszer lesz olyan Milka csoki, melynek címkéjén ez áll: Made in Székesfehérvár? Ami korábban elképzelhetetlen volt, mára valósággá vált ? tudtuk meg délelőtt a székesfehérvári gyárlátogatáson.

Az élelmiszeriparban gigaberuházásnak számító ? az elmúlt három évben megvalósult ? 11 milliárd forintos fejlesztéssel, a Mondelēz-csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemébe költözött a Milka innovatív kekszes táblás csokoládéinak gyártása. Az itt előállított termékeket 25 országba exportálják. A kekszes táblás csokik népszerűsítésére a Milka az ország egyik legnépszerűbb celeb-párosát, Liptai Claudiát és Till Attilát kérte fel, akik egy napra maguk is a fehérvári gyártósorok mellé álltak csokoládét gyártani.

Liptai Claudia és Tilla Tilla, az ország egyik legszeretnivalóbb párosa képviselte Magyarország legkedveltebb csokoládéja, a Milka meglepően gyengéd párosításokról szóló közösségi média kampányát is, amelynek keretében olyan nagyon különböző, mégis remekül összeillő, egymást jól kiegészítő párosokat kerestek a szervezők, mint amilyen pl. az édes csoki és a sós keksz. A Gondoltad volna?! című kampány weboldalára és közösségi felületeire feltöltött, legalább 20 szavazatot kapott képek közül került kisorsolásra a főnyeremény. A fődíj nyertese az újhartyáni Juhászné Kiss Anita és kislánya, az ötödikes Juhász Fanni, akit bizton irigyeltek ma osztálytársai. Számukra is kitárultak ma a székesfehérvári gyárkapuk, hogy bepillanthassanak a csúcstechnológiás gyártósorok működésébe és saját Milka csokoládét készíthessenek Liptai Claudiával és Till Attilával.

A Milkát is gyártó Mondelēz International világszerte kedvelt, vezető snack-márkák forgalmazója, amely a termékfejlesztést kiemelten fontosnak tekinti. A székesfehérvári üzem tavaly szeptemberben átadott, mintegy 11 milliárdos fejlesztése révén ma már három vadonatúj gyártósorról gördülnek le a Milka kekszes táblás csokoládéi. A világon egyedülálló technológia segítségével, az alpesi csokoládéra 1 perc alatt mintegy 5200 darab kekszet helyeznek rá, ami percenként 260 darab kekszes táblás csokoládé gyártását teszi lehetővé. Egy hétre vetítve pedig még hihetetlenebb számot kapunk: ki gondolná, hogy 7 nap leforgása alatt több mint kétmillió 620 ezer tábla csokoládé készül a fehérvári üzemben?

? A Mondelēz International számos szempontot figyelembe véve döntött úgy, hogy a kekszes Milka táblás csokoládéit Magyarországon fogja gyártani. Gyárunkra többek között azért is esett a választás, mert a Győri Keksz immár több mint százéves, kiváló kekszgyártási tapasztalattal rendelkezik. Büszkék vagyunk arra, hogy ezen új, innovatív Milka-termékek egyedüli, kizárólagos gyártói lehetünk ? mondta Mario Vangelista, a Mondelēz csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. gyárigazgatója.

A Mondelēz International

A Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) a snack-ek területén globális nagyhatalom, éves bevétele 2013-ban 35 milliárd dollár volt. A Mondelēz International, amely 165 országban hozza el fogyasztóinak az öröm ízletes pillanatait, globális piacvezető a kekszek, csokoládé, rágógumi, cukorka, kávé és italporok területén, és olyan milliárd dolláros márkákkal rendelkezik, mint az Oreo, a LU és a Nabisco kekszek; a Cadbury, a Cadbury Dairy Milk és a Milka csokoládé; a Trident rágógumi; a Jacobs kávé, és a Tang italporok. A Mondelēz International a Standard and Poor?s 500, a NASDAQ 100 és Dow Jones Sustainability Index tagja. Látogasson el honlapjukra, vagy Twitteren kövesse őket!

A Mondelēz International hazai leányvállalatai

A Mondelēz International magyarországi kereskedelmi képviselete, a Mondelēz Hungária ? jogelődjei révén ? immár húsz éve működik Magyarországon. Termékportfóliójába olyan közkedvelt márkák tartoznak, mint a Milka, Sport szelet, Győri Édes, a belVita JóReggelt!, Dörmi, TUC, Halls és a Negro. A Mondelēz International hazánkban két gyártókapacitással rendelkezik: a Győri Keksz Kft. győri üzemében a Negro és Halls cukorkákat gyártják, a székesfehérvári üzemben pedig a közkedvelt helyi márkák (Győri édes, Pilóta) mellett valódi világmárkák készülnek, mint pl. a Milka és a Cadbury innovatív csokoládé-keksz szendvicstermékei, illetve a TUC és az OREO kekszek.

Szóljon hozzá!